Amenajare bucătărie – Do’s and don’ts

Sunteți în căutare de cele mai bune idei de amenajare pentru bucătărie? Orice tip de proiectare este importantă, iar bucătăriile nu sunt o excepție de la regulă.

Există foarte multe aspecte diferite în proiectarea unei bucătarii pe care trebuie să le luați în considerare. Adesea, acest lucru se poate simți copleșitor. Indiferent dacă vă construiți propria locuință sau pur și simplu doriți să vă uitați peste câteva idei pentru bucătărie, există mai multe lucruri pe care orice proiectant / designer trebuie să le cunoască. Deci, fără să mai vorbim, aici vă prezentăm câteva idei de amenajare bucătărie.Do – Luaţi în considerare dimensiunea spaţiului

Atunci când majoritatea oamenilor se gândesc la o amenajare de bucătărie, ei au un produs finit asemănător: aparate profesionale din oțel inoxidabil, blaturi de granit și o insulă imensă. Deși nu există nimic în neregulă cu această viziune, este important să rețineți că nu este singura  opțiune disponibilă. Luați în considerare modul în care familia dumneavoastră va folosi bucătăria.

Poate copiii dumneavoastră își fac temele aici și ați dori să fie inclus un birou în design? Poate găzduiți evenimente ocazionale și aveți nevoie de o masă lungă pentru a vă îngriji oaspeții? Indiferent de nevoile dumneavoastră personale, asigurați-vă că aceste lucruri fac parte din planul de amenajări interioare.

Don’t – Nu vă neglijați bugetul pentru amenajare bucătărie

Acest lucru este valabil pentru toate proiectele de remodelare, dar este deosebit de important în cazul amenajării bucătăriilor. Costul mediu de remodelare costa mii de lei, deci trebuie să vă organizați cheltuielile cu înțelepciune. Pe măsură ce vă proiectați spațiul ideal, faceți două liste – o listă cu nevoi și o listă cu dorințe. Apoi, structurați fiecare aspect de pe listă și comparați-l cu bugetul. Listele vă vor oferi o idee mai clară despre unde să investiți majoritatea banilor şi unde să economisiți.

Există multe lucruri pe care le puteți face pentru o remodelare mai accesibilă. Luați în considerare refacerea dulapurilor, în loc să le înlocuiți complet sau să achiziționați un model deja amenajat de la un furnizor. Dacă lucrați cu un buget cu adevărat limitat, înlocuirea mânerelor și sertarelor este adesea suficientă pentru a oferi camerei un aspect proaspăt și nou.

Do – Aveţi în vedere o temă generală

Acesta este cel mai important aspect în materie de amenajare bucătărie. Poate v-ar plăcea o bucătărie modernă elegantă, sau poate visați la o bucătărie provincială luxoasă. Vreți ca totul să se amestece armonios, de la materiale, la culori, la modele.

Acest lucru înseamnă că, atunci când vă alegeți blatul de bucătărie, luați în considerare modul în care acesta va arăta cu piatra naturală / plăci decorative, aparate, și invers. Totul ar trebui să se simtă ca un întreg, unificat. 

Don’t – Abordare conservativă

Rentabilitatea investiției sau cât de mult se obține după vânzarea unei proprietăți, este un subiect comun în rândul celor care au în vedere o amenajare de bucătărie. Din nefericire, aceasta concentrare intensă determină de multe ori alegerea unor design-uri extrem de generale și des întâlnite. Noi suntem de părere că alegerea și adăugarea unor elemente personalizate vă vor ajuta să ieșiți din mulțime.

Pentru cei care cred că vor păstra proprietatea pe termen îndelungat, cerul este limita. Alegeți o insulă plină de culoare pentru a infuza spațiul cu puțin din personalitatea dumneavoastră. Cei care intenționează să dea lovitura pe piața imobiliară în câțiva ani pot totuși adăugă câteva accesorii care să iasă în evidență. Gândiți-vă la adăugarea unor corpuri de iluminat îndrăznețe, sau covoare cu diverse modele.

Do – Asigurați-vă că există suficientă lumină

Sunt mulți pași când vine vorba de prepararea unei mese – tăierea ingredientelor, măsurarea cantităților, citirea temperaturii aragazului. Ultimul lucru pe care îl doriți este să încercați oricare dintre acestea în timp ce vă mutați după mai multă lumină.

Încercați să vă imaginați utilizând spațiul, luând în considerare unde să adaugați corpurile de iluminare. Desigur, veți dori să includeți o lumină lângă aragaz, lângă chiuvetă și peste insula de bucătărie.

De asemenea, țineți cont de preferințele personale, cum ar fi locul în care veți efectua cea mai mare parte a pregătirii mâncărurilor sau zona unde luați masa. Dacă puteți, luați în considerare adăugarea unor elemente suplimentare, cum ar fi iluminatul sub dulapurile superioare, pentru a face camera mai luminoasă.

Don’t – Nu îngrămădiți prea multe obiecte în spațiul de bucătărie

Deși este minunat să avem o insulă în bucătăria noastră, nu merită să ne sacrificăm spațiul odată ce acesta este limitat. Acest lucru se aplică și în cazul dulapurilor și aparatelor. Cu cât aparatele sunt mai mari, cu atât mai limitat este spațiul pentru depozitare. Acest lucru poate fi un minus din mai multe puncte de vedere.

Luați în considerare ceea ce veți folosi de fapt în bucătăria dumneavoastră. Amintiți-vă că o bucătărie bună este una echilibrată, menținând armonie între toate elementele cheie.

Sursa: SeoPower

Sursa foto: meblujesz.pl

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.