Sfaturi utile pentru amenajarea băii în 2019

Baia este locul în care te relaxezi după o zi extenuantă, petrecută la birou. De aceea, pentru a te bucura de plăcerea unei băi reconfortante, trebuie să acorzi atenție tuturor detaliilor importante, atunci când amenajezi baia. Pentru a nu da greș, trebuie să urmezi anumiţi paşi, pe care îi vom prezenta în continuare.

Transformarea băii într-un spaţiu destinat relaxării

Dacă eşti fanul băilor lungi şi relaxante, trebuie să ştii toate trucurile care pot îmbunătăţi această experienţă. 

  • Uneori, se poate dovedi extrem de dificil să te relaxezi în baie, în timp ce stai cu telefonul în mână. Pentru comoditatea şi protecţia telefonului, este indicat să montezi o tavă şi vei scăpa de griji. 
  • Pentru cei care preferă să se delecteze cu o revistă, un suport pentru revistele tale favorite este exact ce ai nevoie. În plus, dacă dispui de o baie cu ferestre mari, bine aerisită, nu este deloc surprinzător să alegi să îţi montezi o mini-bibliotecă. Astfel, vei avea la îndemână cărţile tale în momentele de relaxare. 
  • De asemenea, poți să poziţionezi un ghiveci cu plante rezistente la umiditate, cum ar fi begonia sau feriga. Muzica ambientală sau lumânările parfumate sunt alte variante pe care le poți considera pentru transformarea băii într-un spațiu dedicat relaxării.

Amenajarea chic a unei băi de mici dimensiuni

Atunci când vine vorba de băile de mici dimensiuni, mulţi dintre noi întâmpinăm dificultăţi în timpul procesului de amenajare a acestora. 

  • În primul rând, trebuie să optezi pentru culori deschise pentru faianţă, gresie şi mobilă. 
  • Apoi, încearcă să foloseşti eficient fiecare centimetru din cameră, atunci când montezi piesele de mobilier. 
  • Cea mai bună soluţie rămâne alegerea unei cabine de duş în detrimentul unei căzi clasice, pentru a câştiga spaţiu. 
  • Mai mult decât atât, poţi renunţa la gresie şi la faianţă pentru că există alte variante, cu care vei câştiga spaţiu în baie. Tapetul rezistent la umiditate sau podeaua epoxidică sunt cele mai bune alternative pentru gresie şi faianţă.

Alegerea covoraşului potrivit pentru baie

În ceea ce privește alegerea celor mai potrivite covorașe de baie, trebuie să ştii că există atât avantaje cât şi dezavantaje, pe care este bine să le cunoști. În categoria avantajelor pot fi încadrate, în special, efectul pozitiv al acestora asupra design-ului băii şi protecţia pe care o oferă în cazul suprafeţelor reci şi alunecoase, ferindu-te de eventualele accidente. 

Singurul dezavantaj care poate fi considerat în cazul unui covor constă în faptul că unele modele sunt predispuse unui risc sporit de dezvoltare a mucegaiului, atunci când sunt expuse umezelii excesive. Cu toate acestea, exista modele de covorașe de baie special create pentru spațiile în care gradul de umezeală este unul crescut, care absorb apa și prezintă proprietăți antiderapante.

Din acest motiv, nu trebuie să eviți utilizarea unui covoraș potrivit în baie, ci să alegi modelul potrivit pentru acest spațiu, care să îți ofere o gamă completă de beneficii.

Combinaţii cromatice la modă în acest an

Stilul în care amenajezi baia este ales întotdeauna în funcţie de dimensiunile acesteia, dar şi de bugetul pe care eşti dispus să-l investeşti. 

  • Baia în două culori este o alegere foarte populară. În acest caz, faianţa trebuie sa fie în nuanțe mai deschise decât gresia, dar nu îţi face griji, magazinele de profil oferă pachete variate pentru astfel de combinaţii.
  • Nu doar băile compuse din două culori, ci și cele amenajate într-o singură nuanță sunt populare. De exemplu, poţi să optezi pentru o baie amenajată în nuanțe mov, roşii, verzi, albastre sau gri.

În concluzie, atunci când amenajezi baia din locuință,  trebuie să iei în calcul orice detaliu, de la covoraşul antiderapant care te protejează până la culorile dominante din cameră, care vor schimba imaginea de ansamblu a acestui spațiu. 

Sursă: Digital workforce

Sursă foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.