Ai ajuns la o petrecere la care nu cunosti pe nimeni?

Petrecerile ar trebui să fie motiv de distracție, nu de stres, dar să încerci să încropești o conversație cu persoane complet străine poate fi deosebit de complicat. 

Dacă ești timidă, o petrecere la care nu cunoști pe nimeni poate suna ca un scenariu de coșmar, dar nu trebuie să te temi. Cu sfaturile noastre, nu doar că vei scăpa de anxietate și vei face față evenimentului, dar te vei și distra pe cinste.Oferă-te să-i dai o mână de ajutor gazdei

E o dovadă de politețe și asa îți găsești și ceva de făcut. Taie legumele pentru salată, pune popcornul în boluri sau pur și simplu fă pe barmanul. O să te menții ocupată și o să mai uiți de stres. În plus, cel mai probabil gazda te va prezenta câtorva oameni care, ca și tine, îl ajută, așa că ai de unde să începi o conversație. O altă variantă ar fi să aduci ceva de acasă care necesită un pic de pregătire. Nu trebuie să te apuci să gătești o lasagna de la zero, dar un sos guacamole nu îți va lua mult timp. Chestia asta poate fi și un bun motiv de a sparge gheața, de vreme ce toți oamenii vor vrea să știe ce ai adus.

Cum flirtezi cu cel mai hot tip de la petrecere

Nu-ți fie teamă să recunoști că nu te simți tocmai confortabil

Când ajungi undeva unde nu cunoști pe nimeni, e ușor să înșfaci un pahar de vin și să te retragi într-un colț, unde te simți ”în siguranță”. Dar ai fi surprinsă să afli cât de deschiși sunt oamenii atunci când le servești cartea sincerității și le spui că ți-e puțin jenă pentru că ești înconjurată doar de oameni pe care nu-i cunoști deloc. Ochește un alt ”singuratic” ca tine și glumiți pe seama acestui fapt. Conversația o să curgă mult mai lin de aici, și puteți chiar să abordați alți invitați la petrecere, pentru că acum sunteți doi. O altă opțiune ar fi să vezi care e cea mai extrovertită persoana de la petrecere și să-l/să o rogi să te prezinte prietenilor și cunoștințelor sale. Tatonează terenul și vezi cu care din aceste opțiuni te simți cel mai confortabil.

Castiga o invitatie la petrecerea aniversara COSMOPOLITAN

Folosește tehnica ”ascultă și pregătește-te să intervii”

Știu, uneori e greu să te bagi în conversațiile necunoscuților. Bernardo J. Carducci, cercetător la Shyness Reseach Institute din cadrul Universității Indiana, recomandă metoda ”așteaptă și pregătește-te să intervii”. Practic, ascultă și, când apare o pauză în conversație, pune o întrebare. De exemplu, ”Ți-a căzut telefonul pe scări? Mi s-a întâmplat și mie!” Sigur, ți se poate părea ciudat la început – până la urmă te bagi peste discuția unor oameni pe care nu-i cunoști, dar odată ce scapi de nervozitatea inițială, lucrurile vor curge cu mult mai multă naturalețe.

Reguli de conduita la petrecerea corporatista

Exersează-ți atuurile conversaționale

Sunt de acord cu tine: e plictisitor să faci small talk, dar nu prea ai de ales, mai ales când vine vorba de străini. Doar n-o să te apuci să le mărturisești secretele tale cele mai intime. Ca să spargi gheața, ai nevoie de câteva subiecte general-valabile, care funcționează aproape întotdeauna:

  • Pune o întrebare. Acesta e cel mai ușor mod de a te integra într-o discuție, pentru că interlocutorul este ”obligat” să-ți răspundă. Ca să duci conversația acolo unde îți dorești, asigură-te că nu pui o întrebare închisă, care poate fi răspunsă cu da sau nu.
  • Fă un compliment. Când complimentezi pe cineva, cel mai adesea ți se întoarce favoarea și așa vă apropiați suficient încât să începeți să vorbiți. De asemenea, încearcă un compliment urmat de o întrebare. De exemplu, ”Ce cercei frumoși! De unde ți i-ai cumpărat?”
  • Împărtășește mici detalii, până ce unul din ele ”prinde”. După ce schimbați câteva vorbe de complezență, încearcă să găsești un subiect de conversație care să fie interesant pentru amândoi, astfel încât să puteți dezvolta pe marginea acestuia. De exemplu, dacă îți spune că ultima dată când a fost la cinema a fost săptămâna trecută, întreabă ce gen de filme preferă sau care crede că are șanse serioase să câștige Oscarul anul acesta.
  • Dă răspunsuri explicite. Dacă cineva te întreabă ce meserie ai, nu-i spune titulatura și atât, spune-o poveste legată de jobul tău sau explică-i cum se derulează o zi de muncă. De asemenea, dacă cineva te întreabă de unde o cunoști pe gazdă, nu-i spune ”am făcut liceul împreună”, ci povestește-i o anectodă despre cum v-ați cunoscut.

Text: Roxana Dobriță

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise