Află Secretul lui Raoul Taburin, o comedie care chiar merită văzută

By  | 

Independența Film prezintă Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin, o adaptare a romanului grafic realizat de Jean-Jacques Sempé, regizată de Pierre Godeau, cu dialoguri semnate de Guillaume Laurant (Amélie și A Very Long Engagement) poate fi văzut, din 23 august, la cinema.

Raoul Taburin, cunoscutul vânzător și mecanic de biciclete din Saint Céron, se bucură de o bună reputație. Dar cel pe care toată lumea îl admiră pentru talentul său de reparator – depistează orice defecțiune doar folosindu-și auzul – are un secret: nu a învățat niciodată să meargă cu bicicleta. Când fotograful Hervé Figougne se mută în Saint Céron, cei doi bărbaţi devin repede amici şi, când Hervé se oferă să-l fotografieze pe Raoul mergând cu bicicleta pe buza unei prăpăstii, pare că a sosit momentul adevărului.

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de tânărul Pierre Godeau (Éperdument și Juliette) este o adaptare după benzile desenate ale lui Jean-Jacques Sempé, care a colaborat pentru dezvoltarea scenariului filmului cu Guillaume Laurant (Amélie și A Very Long Engagement). În rolurile principale îi puteți vedea pe Benoît Poelvoorde (Le tout nouveau testament, r. Jaco Van Dormael), Edouard Baer (Asterix and Obelix Meet Cleopatra, r. Alain Chabat) și Suzanne Clément (Mummy, r. Xavier Dolan). Coloana sonoră îi aparține compozitorul Javier Navarrete, care a semnat și muzica filmelor El laberinto del fauno, Wrath of the Titans sau Byzantium.

Catalogat de către cunoscuta publicație franceză Le Figaro drept „un film optimist al cărui umor este perfect adaptat unui public familial” sau „o comedie tandră“ conform 20minutes.fr,  Secretul lui Raoul Taburin/ Raoul Taburin va rula în cinematografele din România din 23 august, distribuit de Independența Film.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *