Afla ce planta te poate ajuta sa dormi linistit

By  | 

Problemele cu somnul nu strică doar nopţile, ci şi zilele celor care nu dorm bine. În multe cazuri, somniferele pot fi înlocuite cu plante, scrie RomâniaTV.NET.

Oamenii îşi petrec o treime din viaţă, adică 25 de ani în medie, dormind. Însă, din opt persoane, două nu reuşesc să aibă un somn odihnitor. Insomnia afectează între 20% şi 30% dintre francezi şi aproape 10% iau regulat produse anxiolitice sau hipnotice. Somnul este la fel de indispensabil ca aerul sau hrana, iar lipsa lui se reflectă rapid asupra sănătăţii. După câteva nopţi nedormite se remarcă dificultăţi de concentrare, de memorie şi o stare psihică proastă şi, pe termen mai lung, scăderea imunităţii, hipertensiune, diabet, luare în greutate, vulnerabilitate la stres şi depresie. Atunci apare cercul vicios fiindcă anxietatea şi depresia se află la originea insomniilor în 50% din cazuri.

  • Ai probleme cu SOMNUL? Vezi alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a DORMI BUŞTEAN

Pentru a evita insomnia cronică – dereglarea ciclurilor de somn -, folosirea plantelor, asociată cu o mai bună igienă a vieţii, se dovedeşte salvatoare şi permite ocolirea spiralei infernale a somniferelor.
 

Cea mai cunoscută plantă pentru tratarea tulburărilor de somn este valeriana (Valeriana officinalis), care este folosită încă din antichitate, fiind recomandată, printre alţii, de Hipocrat. Era foarte populară până la descoperirea somniferelor.

Descoperă mai multe plante care te ajută să ai un somn odihnitor pe RomâniaTV.NET.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *