Află care e stilul decorativ potrivit pentru baia ta

În amenajarea unui spațiu atât de complex cum este baia trebuie să optezi pentru un stil decorativ adaptat nevoilor și preferințelor tale. Loc de relaxare și revigorare, baia trebuie să fie decorată cu materiale de calitate, culori, texturi și accesorii care să îți reflecte personalitatea. Această încăpere trebuie să servească drept sursă de inspirație și fericire, mai ales că reprezintă principala zonă din casă unde îți începi și închei orice zi. 

Indiferent dacă preferi atmosfera vintage sau amenajările moderne, există un stil potrivit pentru dorințele tale. Iată care sunt cele mai populare și cum îți poți transforma baia într-un mod spectaculos:

Stilul industrial

Dacă vrei să integrezi obiectele sanitare în decor într-o manieră estetică, stilul industrial ți se potrivește mănușă. Eleganța, simplitatea, culorile îndrăznețe, combinațiile de lemn nefinisat și materiale brute precum cărămida, oțelul sau cimentul creează o atmosferă însuflețită de nostalgia altei epoci. Accesoriile din fier sau un blat din marmură pe care să așezi accente de culoare albă, cum ar fi un set de prosoape de baie, sunt elemente de design comune acestui stil decorativ. 

Stilul modern

În cazul în care preferi detaliile curate, puternice, și asocierea fină a unor texturi diferite, stilul modern este pentru tine. Liniile drepte reprezintă o caracteristică definitorie a modernismului și sunt expuse în blaturi, chiuvete, căzi de baie sau chiar lucrări de artă expuse pe perete. Materialele de calitate înaltă precum porțelanul, piatra ori marmura sunt potrivite pentru designul modern, la fel și accesoriile colorate sau puțină verdeață pentru prospețime.

Stilul clasic

Dacă te caracterizează simplitatea și eleganța poți alege un decor clasic în baie. Reflexii aurii, cadă cu picioare aurite, mozaic, plăci ceramice ori un candelabru supradimensionat, acestea sunt doar câteva caracteristici ale stilului clasic. O astfel de amenajare poate poziționa separat toaleta de cadă sau poate continua zona pentru îmbăiere în spațiul de dormit. Contrastele dintre alb și negru rămân un decor perfect pentru o baie clasică rafinată.

Stilul minimalist

Dacă pui accent pe funcționalitate, optează pentru o baie minimalistă. Mobilierul și obiectele sanitare din băile minimaliste sunt bine definite, geometrice, compuse din volume paralelipipedice. Depozitarea este esențială, iar accesoriile decorative sunt voluminoase, pentru a folosi cât mai puține și a nu aglomera încăperea. Sunt indicate finisajele mate și culorile neutre precum crem, gri ori cel mult wenge.

Stilul mediteranean

În situația în care vrei o baie ce te duce cu gândul la vacanță, ți se potrivește foarte bine stilul mediteranean. Nuanțele de turcoaz, verde, galben pai, teracota, auriu și maro caracterizează acest tip de amenajare, la fel și materialele naturale, precum lemnul, piatra și marmura. Optează pentru un lavoar în formă de bol și completează decorul cu un coș de rufe din răchită sau iarbă.

Stilul contemporan

Dacă îți plac liniile curate, spațiile libere și culorile simple, trebuie să știi că acestea sunt semne distinctive ale stilului contemporan. Adoptă pentru baia ta un design în care urbanul vine în interior, cu corpuri de iluminat avangardiste, accesorii decorative abstracte, accente metalice, materiale naturale cum ar fi lemnul și piatra. Se acordă atenție simplității, celor mai recente finisaje, tehnologii și materiale care ar putea să transforme decorul într-unul rafinat.

Stilul rustic

Pentru persoanele care își doresc să aducă natura în interior este recomandat stilul rustic. Lemnul și piatra naturală sunt elemente de bază, mai ales pentru pardoseală, iar cromatica include nuanțe de maro, kaki, crem, galben pal ori cărămiziu. Stilul rustic presupune mobilier din lemn în linii simple, decorațiuni din lemn și coșuri împletite.

Stilul eclectic

Varianta care cuprinde câte un pic din toate poate fi transpusă în baia ta prin stilul eclectic. Acesta presupune asocierea mai multor elemente clasice din curente diferite ce compun o imagine inedită. Dacă îți place libertatea de a experimenta și de a încorpora piese pe care le adori, texturi, materiale sau finisaje spectaculoase, atunci acesta este stilul care ți se potrivește.

Stilul scandinav

Dacă preferi un echilibru perfect între culoare, lumină și natural, abordează o amenajare scandinavă pentru baie. Vei crea o atmosferă caldă prin utilizarea corpurilor sanitare cu forme organice, accesorii din sticlă colorată, lemn și metal, mobilier minimalist de culoare albă și finisaje în nuanțe de alb pentru pereți și pardoseală.

Urmează-ți instinctul atunci când vine vorba de amenajarea băii și alege întotdeauna un stil decorativ care să îți satisfacă pretențiile estetice! Ține cont de funcționalitate și confort și astfel îți vei transforma camera de baie într-un spațiu elegant și deosebit de primitor. 

 

 

Sursă: Digital WorkForce

Sursă foto: Vivre.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.