Adele – cea mai buna cantareata si cea mai buna piesa la Q Awards 2011

By  | 

Adele nu a putut fi prezenta la ceremonia care a avut loc in 24 octombrie 2011 la Grosvenor House Hotel din Londra, urmand indrumari medicale stricte de a sta acasa si a-si odihni vocea, dupa ce a fost diagnosticata cu o hemoragie la nivelul corzilor vocale si a trebuit sa isi anuleze turneul programat in SUA.

Cantareata britanica – al carei album, „21”, este cel mai bine vandut al anului 2011 – a luat trofeul pentru Cea mai buna piesa cu hitul Rolling in the Deep. Premiul pentru Cel mai bun album i-a revenit cantaretului american Bon Iver, Tinie Tempah a fost desemnat Cel mai bun artist, iar britanicii de la Coldplay au primit trofeul pentru Cea mai buna trupa actuala.

Revista britanica de muzica Q sarbatoreste, in 2011, 25 de ani de existenta, ocazie cu care cititorii au desemnat prin vot Cea mai buna trupa din aceasta perioada, distinctia revenind formatiei irlandeze U2. Prezent pe covorul rosu la gala de premiere, solistul Bono a spus despre revista ca a fost „cruciala” in cariera lui. La randul sau, editorul revistei Q, Paul Rees, a apreciat ca artistii premiati „reflecta cat de bogat si variat este peisajul muzical”.

Printre ceilalti castigatori s-au numarat si fostul lider al trupei Oasis, Noel Gallagher, care a primit premiul Q Icon, si Gary Barlow de la Take That, desemnat Cel mai bun compozitor traditional. De asemenea, trupa Queen a fost inclusa in Q’s Hall of Fame, iar cantareata rock Siouxsie Sioux, cunoscuta ca lidera a trupei Siouxsie and the Banshees, a fost premiata pentru contributia remarcabila adusa muzicii.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *