Ada Condeescu – cea mai buna actrita la Festivalul de Film de la Sarajevo

By  | 


Ada Condeescu
, care interpreteaza rolul Veli in filmul „Loverboy” – unde joaca alaturi de George Pistereanu – a primit premiul The Heart of Sarajevo pentru Cea mai buna actrita, in valoare de 2.500 de euro.

Alte doua romance au fost premiate la Festivalul de la Sarajevo: regizoarea Alexandra Gulea a fost recompensata cu premiul Restart Award (servicii de postproductie), in valoare de 20.000 de euro, pentru proiectul de lungmetraj „Child Miner/ Copil miner„, iar regizoarea Adina Pintilie a primit o mentiune speciala pentru „Touch Me Not/ Nu ma atinge„.

Pe de alta parte, filmul „My Vote/ Votul meu„, de Monica Lazurean Gorgan si Andrei Gorgan, inclus in competitia de documentare, a obtinut EDN Talent Grant – premiu gandit ca o cooperare intre Festivalul de Film de la Sarajevo si European Documentarist Network, cu scopul de a-i spijini pe regizorii talentati din regiune.

Trofeul pentru Cel mai bun film din cadrul festivalului, in valoare de 25.000 de euro, a fost acordat productiei „Breathing/ Atmen„, in regia lui Karl Markovics (Austria), in timp ce Premiul Special al Juriului (10.000 euro) a mers la „AVÉ„, in regia lui Konstantin Bojanov (Bulgaria).

Premiul pentru Cel mai bun actor i-a fost acordat lui Thomas Schubert, pentru rolul din „Breathing/ Atmen”.

Anul acesta, presedintele juriului pentru competitia de lungmetraj a fost Ari Folman (regizorul filmului „Vals cu Bashir”), iar intre membrii juriului s-a aflat si scenaristul si regizorul roman Razvan Radulescu.

Invitata de onoare a celei de-a 17-a editii a Festivalului de Film de la Sarajevo a fost actrita Angelina Jolie, care a primit trofeul onorific Heart of Sarajevo Honorary Award.

Un alt premiu onorific a fost acordat regizorului iranian Jafar Panahi, care se afla in inchisoare.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *