„A Most Wanted Man”/„Vanatoarea de spioni” – recenzie

By  | 

 

Thrillerul „Vânătoarea de spioni” nu este filmul cu cea mai multă acţiune pe care îl poţi vedea şi nici nu te va ţine în suspans pe toată durata sa, însă în niciun caz nu este un film plictisitor.

Ecranizarea romanului „Cel mai vânat om din lume” a lui John le Carré, în regia lui Anton Corbijn, îi are în rolurile principale pe Philip Seymour Hoffman, Grigoriy Dobrygin, Robin Wright, Rachel McAdams şi Willem Defoe.
 
Când Issa Karpov – un imigrant jumătate cecen, jumătate rus, torturat cu brutalitate – ajunge în comunitatea islamică din Hamburg, revendicând averea obţinută necinstit a tatălui său, devin interesate atât agenţia de securitate germană, cât şi cea americană.
 
Ajutat de tânăra avocată Annabel Richter, Issa ia legătura cu bancherul Thomas Brue, pentru a obţine banii. Pe măsură ce timpul trece şi mizele cresc, cursa începe pentru a stabili indentitatea adevărată a acestui bărbat extrem de căutat – victimă persecutată sau extremist orientat spre distrugere?
 
Găsim în acest film atât rivalităţi, cât şi iubire, altruism şi politică, intenţii bune, dar şi gânduri ascunse. Rachel McAdams ne-a obişnuit poate cu filme precum „About Time”/„Era şi timpul” (2013) sau „Mean Girls”/„Fete rele” (2004), însă de data aceasta ne arată ca poate juca excelent şi într-un film „serios”, talentul său actoricest fiind evident.
 
Despre Grigoriy Dobrygin nu aş putea spune acelaşi lucru, însă poate că rolul său nu i-a permis prea multe. În orice caz, nu pot spune că mi-a plăcut prea mult interpretarea sa, făcându-l pe unul dintre cele mai importante personaje din film să pară foarte sec.
 
Cât despre Philip Seymour Hoffman, sunt nevoită să îi dau dreptate regizorului Anton Corbijn, care spunea despre el că este un actor colosal. Din păcate, acesta este unul dintre ultimele filme în care îl putem vedea, în afară de „The Hunger Games: Mockingjay”, ce va apărea în noiembrie 2014, respectiv noiembrie 2015.
 
Poate că mi-aş fi dorit mai multe întorsături de situaţie sau mai multă acţiune, însă recomand filmul tuturor iubitorilor thrillerelor de spionaj şi în special fanilor lui Philip Seymour Hoffman.
 
Filmul „Vânătoarea de spioni” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 29 august 2014.

Comments

comments

1 Comment

  1. Pingback: Cum sa inveti singura o limba straina - SanatateFrumusete.net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *