8 tipuri de colțare pentru amenajarea unui living de vis

Ai hotărât deja că vei așeza în livingul tău de vis un colțar și poate că știi chiar și ce culoare va avea, dar când ajungi pentru prima dată în magazinul de mobilă constați cu surprindere că se nasc noi dileme cărora ți se pare prea dificil să le dai de capăt fără să te documentezi mai bine. De exemplu, ce tip de colțar ar trebui să alegi? Fix sau modular? În formă de U sau în formă de L? Cu recliner sau cu masă rabatabilă?

De aceea, ți-am pregătit o listă cu opt tipuri de colțare unde detaliem câteva caracteristici specifice pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie.

Colțarul în formă de L

Colțarele în formă de L pot avea latura stângă mai lungă sau pe cea dreaptă mai lungă, iar în funcție de aceasta vei putea alege modelul care nu va bloca niciun culoar de trecere în încăpere.

Colțarul în formă de U

Colțarele în formă de U sunt potrivite încăperilor cu suprafețe generoase și oferă pe două laturi  spațiu în care te poți așeza confortabil, cu picioarele întinse, spre deosebire de cele în formă de L.

Colțarul circular

Colțarele circulare sunt o alegere bună dacă obișnuiești să-ți aduni prietenii în living pentru seri de jocuri: niciunul nu va fi izolat într-un colț și, în plus, toate lumea va putea conversa cu aceeași ușurință.

Colțarul fix

Corpurile colțarelor fixe nu pot fi utilizate ca mobilă de sine stătătoare sau în diferite combinații, fiind dispuse cu ajutorul unor elemente de legătură metalice într-o configurație unică. Sunt solide, rezistente, confortabile și se potrivesc foarte bine într-un living amenajat în stil clasic.

Colțarul modular

Spre deosebire de colțarul fix, cel modular este realizat din elemente individuale care pot fi plasate în diverse configurații, în funcție de inspirație, nevoi și spațiul disponibil. Le poți așeza în forma unei canapele lungi, a unui colțar în formă de L sau le poți dispera prin încăpere. Deși sunt solide, elementele nu sunt foarte grele, tocmai pentru a putea fi deplasate cu ușurință. Acest tip de colțar este ideal pentru un living modern.

Colțarul recliner

Colțarele recliner sunt extrem de confortabile, fiind preferatele familiilor cu copii sau iubitorilor de filme. Fiecare loc dispune de un sistem individual de reglare a poziției, iar dacă ai la dispoziție suficient spațiu pentru a permite întinderea suportului pentru picioare și înclinarea spătarului, atunci colțarul recliner este o alegere foarte bună. Există și modele de colțare recliner care nu permit rabatarea individuală a tuturor locurilor de ședere, adecvate pentru spațiile mai puțin generoase.

Colțarul extensibil

Colțarele extensibile sunt soluția ideală atunci când ai nevoie de un pat în plus. De obicei acestea folosesc un sistem culisant prin care unul sau două șezuturi se extind pentru a forma un pat. Mai grele decât celelalte tipuri de colțare, cele extensibile au avantajul că salvează spațiu și, de obicei, dispun și de suficient loc pentru depozitare.

Colțarul cu masă rabatabilă

Dacă îți place să ronțăi popcorn în timp ce te uiți la film, un colțar cu masă rabatabilă și suporturi de pahare îți oferă un confort sporit. Masa devine vizibilă doar atunci când rabatezi un anumit spătar și permite celor de pe locurile vecine să-și așeze atât paharele, cât și farfuriile sau bolul cu chipsuri în deplină siguranță.

Indiferent ce tip de colțar alegi pentru livingul tău, pentru a te asigura că faci o investiție bună trebuie să fii atentă și la structura de rezistență. Evită PAL-ul și orientează-te către lemnul de esență tare, iar legăturile dintre corpuri trebuie să fie prinse cu șuruburi metalice, nu lipite cu adeziv. Nu uita să te așezi pe colțar, înainte de a-l cumpăra, exact așa cum obișnuiești să stai acasă, nu timid, pe o margine. Doar în felul acesta vei putea face diferența dintre o piesă de mobilier care nu este potrivită stilului tău de viață și una care-ți va asigura confortul dorit în fiecare moment pe care vei dori să-l petreci în intimitatea camerei tale de zi.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Vivre.ro

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.