8 lucruri fascinante despre persoanele născute în septembrie

Ești născută în septembrie sau cunoști pe cineva născut luna aceasta? Verifică câte dintre lucrurile de mai jos ți/i se potrivesc!

Este mult mai probabil să exceleze la școală. Oamenii de știință sugerează că persoanele născute în septembrie realizează în mod semnificativ mai multe obiective de dezvoltare timpurie decât cele născute în lunile anterioare. Mai mult, au șanse cu 20% mai mari să urmeze licee și facultăți mai bune.Au un nivel mai scăzut de depresie, cel puțin dacă s-au născut după 22 septembrie. Totuși, pot fi mai iritabili decât alte persoane.

Sunt, în medie, mai înalți decât alți oameni. Acest lucru este valabil pentru persoanele care se nasc la finalul verii sau începutul toamnei. Acest lucru s-ar putea datora, în parte, nivelurilor ridicate ale vitaminei D care au fost expuse mamei înainte de a naște.

Au oase mai puternice. Se mai spune că persoanele născute la sfârșitul verii/începutul toamnei au oase mai groase – cu 12,75 centimetri pătrați mai exact.

Floarea specifică celor născuți în septembrie este asterul, simbol al iubirii puternice.

Este mult mai probabil să se nască mai devreme. Conform cercetătorilor, bebelușii născuți în toamnă și iarna rămân în pântecele mamei lor, în medie, cu doar o săptămână mai puțin decât cei născuți în primăvară și vară.

Sunt mai predispuși alergiilor și astmului. Cei născuți toamna sunt cu 30-90% mai predispuși să dezvolte alergii la lapte, oua sau arahide. Un alt studiu a constatat că bebelușii născuți toamna sunt cu 30% mai predispuși la astm.

E mai probabil să trăiască până la 100 de ani. Cei născuți în lunie septembrie, octombrie sau noiembrie au mai multe șanse de a trăi până la această vârstă.

 

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Samantha Brodsky)

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.