8 lucruri fascinante despre persoanele născute în octombrie

Ești născută în octombrie sau cunoști pe cineva născut luna aceasta? Verifică câte dintre lucrurile de mai jos ți/i se potrivesc!

Persoanele născute în octombrie sunt mai atetice. Cei născuți în octombrie sunt în formă, dar cei cu adevărat atletici sunt născuți în luna octombrie. Cu cât este mai expusă mama la razele soarelui în timpul sarcinii, cu atât copilul beneficiază mai mult de vitamina D. Cel mai mare beneficiu îl reprezintă creșterea oaselor și a mușchilor.

Floarea lor este Calendula (gălbenele). Aceste plante sunt cunoscute în special pentru proprietățile lor de vindecare, purând fi folosite pentru calmarea tăieturilor, a arsurilor sau a mușcăturilor de insecte.

Sunt de obicei persoane romantice. Conduși de Venus, ei creează armonie, le place pacea și sunt buni parteneri într-o relație romantică.

Sunt foarte orientați spre afaceri. De obicei, cei născuți în această lună sunt foarte muncitori și hotărâți, iar deseori ajung antreprenori.

Piatra lor de naștere este opalul. Legenda spune că această piatră nu ar trebui purtată de persoane născute în alte luni, pentru că le-ar aduce ghinion.

Trăiesc mai mult decât persoanele născute în alte anotimpuri. Potrivit acestui studiu, persoanele născute toamna au mai multe șanse de a trăi până la 100 de ani. https://www.hindawi.com/journals/jar/2011/104616/

În același timp, se pot îmbolnăvi mai ușor. În ciuda studiilor care leagă longevitatea de a te naște toamna, un studiu din 2015 a constat că cei născuți în octombrie prezintă cel mai mare risc de a se îmbolnăvi. https://www.cuimc.columbia.edu/news/data-scientists-find-connections-between-birth-month-and-health

Totuși, stau mai bine la capitolul sănătate mentală. Persoanele născute în octombrie au cu 17% mai puține șanse de a se sinucide decât cele născute în alte luni. Ele au șanse mai mici de a dezvolta schizofrenie, tulburare bipoară sau depresie.

 

 

*articol preluat din Good Housekeeping (autor: Samantha Brodsky)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.