7 secrete de design care îți vor transforma casa înainte de sosirea primăverii

Chiar dacă valul de frig care s-a abătut asupra României pare ca nu aduce cu el nimic bun, primăvara deja ne privește cu nerăbdare de după colț.

Este anotimpul în care natura revine la viață și momentul ideal în care te poți reinventa și în care poți schimba total atmosfera locuinței tale. Vestea bună este că poți face acest lucru fără prea mare deranj în casă și fără investiții majore, folosind câteva trucuri eficiente și foarte ușor de pus în practică.Iată care sunt acestea:

  • Trucul covoarelor mari

Covoarele mici creează impresia unei camere mici și viceversa. Experții în decorațiuni imobiliare ne sfătuiesc astfel să alegem covoare mari pentru a mări vizual camerele, pentru a crea impresia de nou și de lux. Se pare că un astfel de covor poate mări chiar prețul unei locuințe în caz de vânzare, asta pentru ca oamenii sunt atenți la astfel de detalii. Poți poziționa un astfel de covor în living. Picioarele din față ale pieselor de mobilier, precum canapeaua și fotoliile, trebuie să fie poziționate deasupra covoarelor.

  • Trucul redecorării unei camere

Alege o camera din casa și redecoreaz-o înainte de venirea primăverii. Astfel, cu un buget minim de renovare te vei simți în scurt timp ca într-o casă complet nouă. Trebuie să fii atentă și la mobila de living pe care o alegi. Optează pentru una de calitate, care să reziste în timp și să creeze un aer modern, rafinat, în care să te simți confortabil și relaxată.

  • Trucul patului de dormitor

Rearanjează mobila din dormitor și poziționează patul astfel încât să fie vizibil din ușă. Astfel, cea mai spectaculoasă piesă de mobilier din această cameră va fi vizibilă din orice punct. O lenjerie albă va arăta cel mai bine pe un pat king size și este și mai ieftină. Pentru un efect de-a dreptul spectaculos poți alege bumbacul satinat. Este și ușor de întreținut, și rezistă și foarte bine în timp.

  • Trucul garajului

Dacă stai la casă, nu privi garajul ca pe o zonă de depozitare. Mai degrabă creează un spațiu destinat special pentru lucrurile pe care nu le mai folosești.

Folosește garajul pentru parcarea în siguranța a mașinii și pentru obiecte precum roțile de iarnă/vară sau unelte destinate grădinăritului. Astfel, spațiul va părea mult mai aerisit și nu va mai fi un loc care să te încarce cu energie negativă în fiecare dimineață.

  • Trucul ferestrelor

Începem prin a spune că ferestrele nu sunt pereți. Așadar, nu plasa piese de mobilier sau electronice precum televizorul în fața lor. Dacă nu ai altă variantă, sfatul specialiștilor este să renunțați complet la televizor pentru camera respectivă.

  • Trucul plantelor decorative

Mulți aleg plante costisitoare în decorul locuințelor, însă un design fresh poate fi obținut și prin alte metode. De exemplu, aranjamente de frunze culese din curte sau din parc. Efectul este de-a dreptul spectaculos, mai ales că, pe măsură ce se usucă, frunzele capătă culori de-a dreptul extraordinare.

  • Trucul lucrurilor luate cu împrumut

Dacă își dorești o schimbare înainte de primăvară, însă nu ai un buget destinat pentru asta, poți să împrumuți piese de mobilier până strângi suma necesară pentru redecorare. Întreabă printre prietene și vezi cine are o canapea în plus sau un lampadar de care nu mai are momentan nevoie. De multe ori, piese de mobilier în perfectă stare ajung să fie înlocuite din plictiseală, chiar dacă sunt încă în tendințe și pot fi folosite în continuare.

Tu ce trucuri folosești pentru a crea un aer nou în casa ta, înainte de venirea primăverii?

 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu elvila

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.