7 experiențe virtuale pe care să le încerci de acasă

Antrenează-te alături de o campioană olimpică, meditează cot la cot cu un călugăr budist, organizează un sangria party cu drag queens sau învață să faci ciocolată – totul de la tine de acasă!

Pandemia ne-a limitat mult modurile de distracție și de relaxare, dar, în același timp, ne-a provocat să găsim noi maniere de a ne simți bine chiar și când nu putem să călătorim sau să fim fizic alături de prietenii noștri. Pe durata carantinei internaționale, Airbnb a creat platforma online Experiences, unde oameni din toate colțurile lumii oferă cursuri sau tururi virtuale care mai de care mai inedite. Inițial gândită ca un proiect temporar, inițiativa a avut atât de mult succes încât acum o mare parte dintre oferte sunt disponibile permanent. Călătorește virtual, dezvoltă noi skill-uri sau descoperă hobby-uri, totul din spatele ecranului tabletei, al telefonului sau al calculatorului.

Prepară sangria cu drag queens

experiente virtuale

Dacă ai fost vreodată la o petrecere găzduită de drag queens, știi precis că distracția e garantată. Iar dacă nu ai ajuns până acum la una, o poți face online, și crede-ne că entuziasmul molipsitor al gazdelor te va face să nici nu mai conștientizezi că nu ești fizic alături de ele, ci, de fapt, acasă la tine. Și ca să intri și mai bine în atmosfera de party, vei învăța să faci sangria de casă!

Înscrie-te pe listă pentru un cocktail class cabaret style susținut de tipele fabuloase de la Drag Taste. Nu numai că vei învăța să prepari de la zero sangria după o rețetă portugheză tradițională, ci vei fi „servită” și cu un live performance care include cele mai glam machiaje și costumații (ești încurajată să te transformi și tu, dacă vrei, în drag queen/king!), lip syncing, dans, efecte speciale (fum, lumini, artificii!) și un Q&A în care poți să afli tot ce îți dorești despre cultura drag.

Te vei conecta nu numai cu cele șapte drag queens din Lisabona, ci și cu oameni din întreaga lume, într-un party virtual garantat să te binedispună.

Rezervă un loc la Sangria and Secrets with Drag Queens prin airbnb.com – preț: 150 lei/persoană.

Descoperă arta efectelor de sonorizare din cinematografie

experiente virtuale

Când te uiți la un serial sau la un film, cel mai probabil nu realizezi că multe dintre sunetele pe care le auzi nu sunt, de fapt, înregistrate odată cu scena propriu-zisă, ci adăugate ulterior, pentru o mai bună sonorizare (și pentru că unele efecte sonore, cum ar fi cele din scene violente, de exemplu când un personaj cade sau își fracturează oasele, nu pot fi, din motive evidente, înregistrate pe viu). Arta reproducerii sunetelor într-un studio se numeste foley” (denumită după sound designerul Jack Foley) și implică fel și fel de trucuri ingenioase.

Adam, un sound designer nominalizat la patru premii Emmy și care în prezent colaborează cu studiourile Disney, Warner Brothers și Netflix, te invită pentru o oră în studioul său din Los Angeles în care a creat efecte speciale pentru zeci de producții, printre care Orange is the New Black, The Good Doctor, E.R., Jumanji sau Lost. După un tur al studioului, în care vei afla diverse trucuri de sonorizare și vei putea vedea recuzita originală folosită pentru diverse filme și seriale celebre, o să primești un scurt tutorial despre cum poți adăuga efecte speciale propriilor tale înregistrări!

Rezervă un loc la Secrets of Hollywood Sound FX prin airbnb.com – preț: 128 lei/persoană.

Meditează alături de un călugăr budist

experiente virtuale

Există, ce-i drept, multe tutoriale și sesiuni online de meditație, însă cine te-ar putea ghida mai bine decât călugării budiști, care au perfecționat arta meditației?! Kuniatsu, un călugăr din Osaka, oferă această oportunitate online pentru toată lumea, indiferent dacă ai mai încercat până acum tehnici de meditație sau dacă ești deja pro în domeniu. O sesiune are 60 de minute, dintre care primele 20 sunt dedicate unei mantre de relaxare, urmate de 10 minute de exerciții de respirație, iar în încheiere, poți pune întrebări despre budism, meditație și orice alte curiozități despre practicile zen.

Rezervă un loc la Meditation with a Japanese Buddhist Monk prin airbnb.com – preț: 62 lei/persoană.

Antrenează-te alături de o campioană olimpică

experiente virtuale

Sună intimidant, da, dar de fapt, să ai drept antrenor un campion olimpic ar putea fi cea mai bună motivație pentru o sesiune de workout! Mechelle, campioană la sprint în cadrul Jocurilor Olimpice din 2008, îți oferă nu numai încurajări virtuale și un high intensity interval training (HIIT), ci și povestea carierei sale în sport, care începe cu ea renunțând la un job în publicitate pe Madison Avenue pentru a se apuca de atletism. Sesiunea de antrenament include opțiuni low-impact sau high-impact, astfel că poți alege varianta potrivită ție, în funcție de condiția ta fizică. De asemenea, vei învăța tehnici de alergare, iar Mechelle are grijă să verifice și să corecteze postura fiecărui participat la workout, oferind tips & tricks și motivație.

Rezervă un loc la Mind & Body MasterClass with an Olympian prin airbnb.com – preț: 89 lei/persoană.

Descoperă secretele unui ciocolatier

experiente virtuale

Poți face ciocolată în propria ta bucătărie, fără să ai nevoie nici de experiență în arta culinară și nici de echipamente speciale. Nick, fondatorul One One Cacao, o companie jamaicană producătoare de ciocolată, oferă un curs online care promite să te transforme într-un sommelier al ciocolatei, la sfârșitul căruia vei ști să faci bomboane și tablete de ciocolată cu diverse arome, folosindu-te de ustensilele pe care le găsești în orice bucătărie obișnuită.

În prima parte a sesiunii, Nick explică pas cu pas modul în care boabele de cacao ajung să devină ciocolată, trecând prin toate etapele procesului, de la extracția din păstăi, până la fermentare și procesare. În a doua parte a cursului, vei învăța cum să topești ciocolata, să adaugi arome și să o torni în diverse forme pentru a o personaliza după bunul tău plac.

Rezervă un loc la Chocolate Origins & Create with a Maker prin airbnb.com – preț: 45 lei/persoană.

Experimentează viața în 1713, în timpul epidemiei de ciumă

experiente virtuale

Știi deja cum arată viața în mijlocul pandemiei de coronavirus, dar îți poți imagina cum era în secolele XVII-XVII, când Europa a fost devastată de „Moartea neagră” (un tip de ciumă deosebit de letal)? Călătorește virtual în timp și experimentează o zi în Praga în anul 1713 prin ochii doctorului Anexander Schamsky, un erou național ceh care a ajutat la tratarea ciumei în acele vremuri. Realizatorii acestei experiențe virtuale au captat imagini din Praga pe durata carantinei curente, astfel încât poți vizualiza orașul pustiu. Explicațiile audio sunt redate live, la fiecare tur în parte, iar povestitorul trece în revistă nu numai principalele landmark-uri ale capitelei cehe, ci și detalii despre pandemia de ciumă, modurile în care oamenii au fost afectați și manierele în care încercau să se apere (printre care celebra mască de protecție cu cioc).

Rezervă un loc la Follow a Plague Doctor Through Prague prin airbnb.com – preț: 75 lei/vizionare (nu este nevoie de plată individuală pentru fiecare persoană).

Fă terapie de cuplu cu pisica ta

experiente virtuale

Dacă ai o pisică, pe durata carantinei probabil ai dezvoltat o relație de love/hate cu ea – în sensul că ai avut, ce-i drept, mai mult timp la dispoziție să vă jucați, dar v-ați și scos din minți reciproc. Stephen, un expert în comportamentul felinelor, oferă o sesiune de counseling care poate fi privită drept un soi de terapie de cuplu… doar că nu alături de partenerul tău, ci de pisică. Dacă nu ești sigură de ce pisica ta face anumite lucruri, dacă există obiceiuri de care ai vrea să o dezveți, ori dacă pur și simplu ai nedumeriri legate de comportamentul ei, Stephen va fi un soi de translator care îți va explica și răspunde la întrebări. De altfel, acest curs este interesant și pentru cei ce nu au o felină drept coleg de apartament… la urma urmei, pisicile ne fascinează pe toți deopotrivă, nu?

Rezervă un loc la Cat Behavior Help with a Pro prin airbnb.com – preț: 67 lei/persoană.

Foto: airbnb.com, Guliver/Getty Images

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.