6 sfaturi pentru un Crăciun liniștit alături de socri

Pentru multe persoane, vizitele la părinții partenerului nu sunt cele mai plăcute. Poate că au concepții învechite, nu sunt de acord cu job-ul tău, și-ar dori să le faceți nepoți sau discuțiile politice duc inevitabil la certuri. Dacă anul acesta vei petrece Crăciunul alături de socri, ține cont de aceste sfaturi pentru a te bucura de o experiență cât mai plăcută.

Acceptă situația și pregătește-te din timp

Să fim serioși, oricât de mult am vrea ca părinții partenerului să se schimbe peste noapte, această minune nu se va întâmpla nici măcar de Crăciun. De aceea, e important să accepți situația și să fii pregătită pentru discuțiile incomode. Nu îi lăsa să te enerveze, eventual amuză-te de cât de repetitive sunt discuțiile.

Stabiliți ora când plecați

Discută cu soțul tău despre asta și stabiliți de comun acord o oră la care să plecați de la părinții lui. Apoi, și aceștia ar trebui anunțați – ar fi jigniți dacă v-ați ridica brusc de la masă. După vizită, puteți merge la un spectacol de Crăciun sau la rudele tale. Astfel, se vor bucura că v-ați făcut timp și pentru ei, dar nu te vei mai simți prinsă în discuții nesfârșite.

Fii de acord cu ei sau fă-le complimente

Chiar dacă nu spui adevărul, e mai bine decât să intri în discuții contradictorii. Nu le permite socrilor să se ambaleze prea tare, ci menține-le zâmbetul pe toată durata vizitei.

Evită discuțiile neplăcute

Când simți că socrii urmează să deschidă un subiect incomod, încearcă să îl schimbi subtil. Dacă nu discută direct cu tine, ci cu partenerul tău sau cu altă rudă, scuză-te și du-te până la toaletă – e posibil ca până când te întorci la masă discuția să se fi schimbat de la sine.

Fii prietenoasă și fă-le favoruri

Ajută la aranjatul și strânsul mesei, la spălatul vaselor, la datul zăpezii etc. Chiar dacă ei vor spune că nu e nevoie, insistă sau pur și simplu ajută-i fără să le spui înainte.

Poartă-te frumos cu soțul tău

Din păcate, uneori părinții soțului (în special mama lui) simt că „le-ai futat copilul”. De aceea, ar trebui să te porți întotdeuna frumos cu el. Evident, nu ar trebui nici să exagerezi sau să îl săruți prea pasional. Pur și simplu arată-le cât de bine vă înțelegeți și cât de frumos te porți cu puiul lor.

 

Citește și: Ce faci când părinții și socrii nu se înțeleg? 

Citește și: Experiențele deosebite, cele mai bune cadouri de Crăciun 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.