6 sfaturi de urmat cand calatoresti singura

1. Spune cel putin unei persoane unde te duci

Oricui. In ce oras te duci, la ce hotel stai, ce planuiesti sa faci, cu cine planuiesti sa te vezi, cand ar trebui sa te intorci, stabiliti anumite zile cand sa vorbiti la telefon. Orice. Este important ca cineva sa stie unde esti si ca planuiesti sa calatoresti singura.

2. Ia 2 chei de la camera de hotel

Nu se stie niciodata ce ciudati lucreaza pe la receptiile hotelurilor. Asa ca este mai bine sa creezi impresia ca mai stai cu cineva. Bine, acuma nu e cazul ca incepi sa simulezi 2 voci in camera ca sa dea impresia ca mai esti cu cineva.

3. Fa-ti prieteni

In spatele acestui sfat ar fi mai multe motive si situatii:

Cea mai avantajoasa este sa fii prietenoasa cu angajatii, cu localnicii, cu chelnerii din cafenele. Ei stiu locurile care merita vazute, restaurantele care trebuie incercate. Exista probabilitate ca nu esti singurul calator solo, iar alte persoane deschise ca tine se pot dovedi chiar distractive.

4. Nu bea prea mult alcool

Daca nu iti stii limita, nici nu ti-o cauta cand esti compania strainilor. Poate ca esti si tu constienta de acest sfat si poate il urmezi, dar am vrut sa ma asigur ca il stii.

5. Pregateste-te pentru excursie

Asigura-te ca iti merge GPS, ca ai telefonul incarcat si nu iti uita incarcatorul. Pune-l primul pe lista de lucruri de impachetat.

Fa-ti temele. Informeaza-te in legatura cu locul pe care urmezi sa-l vizitezi. Cum e clima. Ia si o harta cu tine. Verifica pe internet si locuri de vizitat.

Ia dupa tine bani atat cat sa iti ajunga pentru o sticla de apa si un taxi spre casa. Eventual afla daca acolo unde te duci e ok sa porti banii in sutien sau in pantof. E cam funny sa te duci la un bar sau la un chiosc, sa ceri o apa sau tigari si sa incepi sa te cauti in sutien dupa bani. Insa nu se stie niciodata. Inca o data zic, informeaza-te cat mai temeinic despre locul pe care urmeaza sa-l vizitezi.

Iar lectiile de autoparare nu ies niciodata din discutie.

6. Familiarizeaza-te cu imprejurimile

Fie incepi sa te interesezi inainte sa pleci, ce este in apropierea hotelului, fie explorezi la fata locului, trebuie sa stii cam pe unde sa te duci si cui sa te adresezi in caz ca se intampla ceva.

Sa zicem ca ti se fura geanta, cu acte, cu bani, cu telefon, cu cheia de la camera si biletele de avion. Daca ai urmat sfatul numarul 1 atunci nu ai de ce sa intri in panica pentru ca tu ai deja un plan de rezerva.

Alte sfaturi pentru calatoriile solo:

  • Trimite cate un mail sau un SMSunei persoane la intervale de timp regulate. Spune-i pe unde esti, incotro te indrepti.
  • Sa stii limba este un avantaj extrem de important.
  • Fii pregatita pentru orice s-ar intampla. Fa-ti planuri de rezerva pentru orice situatie (ti s-a furat portofelul, acte, bilet, chei etc.).

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.