5 pași simpli pentru a avea o locuință și mai primitoare

Să îți faci locuința mai caldă și primitoare oferă musafirilor o stare de spirit mai pozitivă, dar te ajută și pe tine, zi de zi. Spațiul în care locuim ar trebui să ne exprime personalitatea și să ne „îmbrățișeze” atunci când intrăm în casă, când urmărim un serial sau când citim.

Dacă vrei ca și locuința ta să fie mai primitoare, urmează sfaturile de mai jos, care nu sunt deloc costisitoare sau greu de pus în aplicare.

Joacă-te cu imprimeurile

Nu trebuie să te temi să introduci mai multe imprimeuri în aceeași cameră. De exemplu, amestecă perne decorative cu modele geometrice cu unele înflorate, dar asigură-te că nuanțele se potrivesc. Poți înveseli în acest fel camera și cu ajutorul păturilor pufoase, care vor fi foarte utile în serile reci de iarnă.

Pune la vedere lucrurile dragi

Fie că e vorba de fotografii din vacanțe, suveniruri sau cadouri, expune-le pe polițe sau pe rafturile de bibliotecă. Acestea vor decora frumos camera și o vor face să arate mai caldă și primitoare, în timp ce îți amintesc de diferite întâmplări sau persoane dragi.

Camuflează mobila deteriorată

Cu siguranță și tu ai acasă o piesă de mobilier care este într-o stare generală destul de bună, în afară de o zgârietură sau pată. Pentru că nu merită să o înlocuiești cu una noua, o poți acoperi cu o bucată de material textul din catifea sau satin.

Nu ignora baia

Cele mai multe persoane nu decorează baia, ceea ce e o mare greșeală. Poți fixa o ilustrație pe perete sau poți aduce o plantă rezistentă la umezeală, care vor face baia să fie mai primitoare.

Elementul surpriză

În orice locuință ar trebui să se găsească un obiect mai deosebit, care să atragă atenția, dar în același timp să se potrivească și cu restul decorului. Poate fi vorba de un obiect banal, care este utilizat într-un mod neobișnuit (totuși, nu îți recomandăm să pui covoare pe pereți) sau de unul statement.

 

 

Citește și: Cum să îți decorezi locuința în stil parizian 

Citește și: Casă mai pozitivă cu ajutorul Feng Shui 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.