6 lucruri pe care să NU le faci pe social media

Social media ne poate ajuta să ne relaxăm, să ăflăm informații noi sau chiar să găsim job-uri, însă câteodată ne poate strica buna dispoziție și chiar ne poate afecta sănătatea. Iată ce poți face pentru a evita asta.

În era internetului, aproape oricine are conturi de Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter. Toate acestea ne pot ajuta și relaxa în viața de zi cu zi, însă există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le faci pe social media – cel puțin dacă nu vrei să te afecteze în mod negativ.

Citește și: 5 moduri în care social media îți afectează viața 

Nu te „pierde” în aplicații

Multe persoane sunt atât de obișnuite să stea mereu cu telefonul în mână încât își ignoră constant partenerul sau prietenii. Atunci când ești în preajmă altor oameni, concentrează-te pe aceștia, nu pe cine ți-a dat like la cea mai recentă postare.

Nu rămâne blocată în trecut

Ne este mai simplu decât oricând să urmărim alte persoane, dat fiind că oricine are Facebook sau Instagram. Totuși, nu e deloc ok să vizitezi zilnic profilul fostului tău iubit pentru a afla ce mai face. Acest lucru se poate transforma într-o adevărată obsesie fără să îți dai seama!

Nu verifica social media când conduci!

Acest punct nici măcar nu ar trebui menționat, însă, din păcate, multe persoane încă fac asta! Serios, nu vrei să trăiești în continuare? Lasă telefonul din mână!

Nu te compara cu alte persoane

Avem prostul obicei de a ne compara cu alte persoane, însă singura cu care ar trebui să te compari ești tu. Încearcă să devii din ce în ce mai bună fără să te uiți în ograda altuia. Acest lucru poate duce la scăderea stimei de sine și chiar depresie.

Citește și: Studiu: social media îți scade încrederea în tine 

Nu pierde vremea

De câte ori nu ai întârziat la o întâlnire cu prietenii pentru că ai mai stat acasă să citești un articol interesant pe care l-ai găsit pe Facebook? De câte ori ai depășit deadline-ul pentru că pierdeai vremea pe Instagram în loc să lucrezi? De câte ori „nu ai avut timp” să citești, să te joci cu animalul de companie sau să faci sport pentru că ai stat cu orele pe platforme de social media?

Nu folosi social media înainte de culcare

Multe persoane obișnuiesc să mai piardă „doar 5 minute” pe social media înainte de culcare, dar acest lucru este o idee proastă din două motive: 1. niciodată nu sunt doar 5 minute și 2. lumina telefonului te va împiedica să adormi.

Tu faci aceste lucruri pe social media?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.