6 filme de vazut neaparat

By  | 

Ce ar include lista scurtă a celor mai bune filme pe care le-ai văzut? Lasă-ne părerea ta într-un comentariu, însă până atunci, iată preferinţele COSMO:

Me_Earl_Girl_DVD„Me and Earl and the Dying Girl“

Filmul „Eu, Earl si sfarsitul ei“ este o adaptare bestseller-ului omonim al autorului american Jesse Andrews şi fii pregătită să… râzi atunci când îl vei viziona! Nu vei plânge, aşa cum poate te aştepţi judecând după titlu, ci te vei îndrăgosti de această poveste unică despre o prietenie adevărată care nu cunoaşte limite. În plus, regizorul filmului este Alfonso Gomez-Rejon, care a lucrat în trecut ca asistent personal al celebrului Martin Scorsese, şi face o treabă excelentă în spatele camerei de filmat. Filmul a avut premiera la festivalul de film Sundance şi a fost extrem de aplaudat şi de apreciat. Nu-ţi spunem mai multe, dar află că „Me and Earl and the Dying Girl“ este disponibil în magazinele de specialitate în format DVD.

45 Years

Actorii Charlotte Rampling şi Tom Courtenay sunt extrem de laudaţi în această dramă regizată magistral de Andrew Haigh, care a şi co-scris acest scenariu complex şi întunecat. Nu dezvăluim nimic din sinopsisul filmului, dar trebuie să menţionăm că odată ce îl vizionezi, e posibil să îţi stârnească aceleaşi angoase pe care probabil le-ai resimţit atunci când urmăreai „Amour“ (drama din 2012 über-premiată a lui Michael Haneke). Filmul nu a fost lansat în cinematografe încă, însă poate anul vine cu veşti bune în acest sens!

Afis_The Hateful Eight (websize)„The Hateful Eight“

Cel de-al optulea film semnat de Quentin Tarantino, „Cei opt odioşi / The Hateful Eight“ e un western fantastic de iarnă. De ce e filmul atât de controversat? Iată câteva motive puternice: Quentin Tarantino anunţa cu ceva timp înainte să înceapă filmările la „Cei opt odioşi” că producţia va fi trasă pe „glorioasa” peliculă de 70 de mm. Însă, odată ce au început filmările, el a mers un pas mai departe, alegând să filmeze în uimitorul format Ultra Panavision 70, care nu mai fusese folosit de 50 de ani. Ultima peliculă în acest format a fost produsă în 1966, fiind vorba despre filmul „Khartoum”. Ceea ce e cu totul special la acest format cinematografic este că foloseşte lentile anamorfice care creează minunata proporţie largă de 2.76:1. Apoi, Tarantino e celebru printre actori pentru că are obiceiul să îi scoată din zona de confort în cele mai neaşteptate contexte. Asta a făcut şi la filmările pentru „Cei opt odioşi”. De exemplu, în timpul producţiei, a făcut o mică modificare de scenariu forţând-o pe Jennifer Jason Leigh să înveţe să cânte la chitară. Actriţa, însă, a dovedit o încăpăţânare pe măsura provocării şi a petrecut toate pauzele de filmare învăţând să cânte la chitară, cu ajutorul unui profesor.
Printr-o experienţă similară a trecut şi Demian Bichir, care joacă rolul lui Bob, cel lăsat să se ocupe de han în lipsa lui Minnie. Potrivit scenariului, Bob trebuia să cânte o colindă la pian, dar folosind un singur deget. Ca să reuşească asta mai întâi a învăţat să cânte colinda la pian cu ambele mâini şi a exersat de nenumărate ori până când Tarantino s-a declarat satisfăcut.

Steel Magnolias

Filmul datează din 1989, dar e un clasic al genului tragicomic şi e bazat pe piesa de teatru a lui Robert Harling. Acţiunea e plasată în statul Louisiana, care se află în sudul Statelor Unite ale Americii şi surprinde un grup foarte simpatic şi efervescent de femei, ale căror bărbaţi sunt fie absenţi, fie în depresie, fie… morţi. Dialogurile amuzante, dar pe alocuri sarcastice şi cinice au loc la salonul de frumuseţe al personajului Truvy, interpretat de Dolly Parton atât de natural! Jocul actoricesc al pleiadei de actriţe – Dolly Parton, Sally Field, Shirley MacLaine, Julia Roberts, Olympia Dukakis – este absolut impecabil, iar scenariul foarte captivant. Dă-i o şansă!

Orizont 02Orizont

Deşi va fi lansat în avanpremieră pe marile ecrane pe 12 februarie 2016, în deschiderea celei de-a doua ediții a Love Story Festival, care va avea loc la Brașov, în perioada 8 -14 februarie, lungmetrajul lui Marian Crişan, „Orizont“este un thriller 100% ardelenesc şi care promite să îţi dea fiori pe şira spinării. Din distribuţie fac parte Rodica Lazăr, András Hatházi, Emilian Oprea, Maria Seleş, Ioan Paraschiv, Valeriu Andriuţă, Elena Purea.
„Cu un scenariu inspirat de nuvela <Moara cu Noroc> de Ioan Slavici, <Orizont> nu îşi doreşte să fie o ecranizare fidelă a textului, ci o adaptare modernă a intrigii, adusă în România de azi. Filmul îşi propune rediscutarea temelor principale ale nuvelei într-o stilistică diferită de cea din ecranizarea clasică, căreia îi aduce un omagiu cinematografic“, declară regizorul Marian Crişan.
După premiera mondială de la Tallin, care a avut loc la sfârşitul anului trecut, celebra publicaţie americană The Hollywood Reporter scria că dilemele morale din „Orizont“ aduc aminte mai degrabă de filmul noir, decît de cel de groază, „chiar dacă decorurile te trimit iniţial cu gândul la forţele supranaturale din <The Shining>“.
Cea de-a doua ediţie a Love Story Festival se va desfăşura în perioada 8 – 14 februarie, la Cinema One și Cinemateca Patria din Braşov. La Cinema One vor rula filme noi, iar la Cinemateca Patria cinefilii vor avea parte de filme clasice, filme de artă şi filme interzise minorilor. De asemenea, Love Story Festival va avea și o secţiune dedicată copiilor. Programul complet al festivalului va fi anunţat şi pe pagina oficială de facebook (Facebook.com/Love-Story-Festival), dar şi pe site-ul lovestoryfestival.ro.

Into the Wild

Bazat pe romanul tulburător al jurnalistului John Krakauer, „În sălbăticie“ este regizat de Sean Penn, care face o treabă minunată. Povestea îl prezintă pe Christopher McCandless, un tânăr crescut într-o suburbie bogată din Washington DC, care îi citeşte pe Jack London şi pe Jack Kerouac şi care decide la 24 de ani să îşi abandoneze viaţa confortabilă pentru a căuta libertatea pe drum, o alegere care îl conduce în sălbăticia din Alaska şi la provocarea supremă a vieţii sale. Finalul nu e unul fericit (pentru familia lui rămasă în viaţă), însă merită să vezi măcar filmul, pentru prestaţia perfectă a lui Emile Hirsch şi pentru distribuţia plină de nume mari, printre care William Hurt, Marcia Gay Harden, Vince Vaughn, Catherine Keener şi Hal Holbrook.

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *