6 animații grozave din ultimii 10 ani pe care trebuie să le vezi

Vrei să te uiți la o animație bună, dar nu știi ce să alegi? COSMO ți-a pregătit o listă de șase animații din ultimii 10 ani ce merită vizionate.

Inside Out (2015)

Regie: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Scenariu: Pete Docter, Ronnie Del Carmen
Actori: Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black, Mindy Kaling, Kaitlyn Dias
Sinopsis: Viața lui Riley, o fetiță veselă și lipsită de griji, este dată peste cap când trebuie să-și ia rămas-bun de la copilăria ei fericită din Minnesota pentru a se muta la San Francisco. Este momentul când emoțiile ei preiau inițiativa, spre nemulțumirea părinților complet depășiți de situație ai fetiței. Furia, Dezgustul, Frica, Tristețea și Bucuria se ceartă, colaborează și se pierd în discuții în contradictoriu în încercarea de-a o face pe Riley să meargă mai departe.

Rating IMDb: 8,2
Ratting Rotten Tomatoes: 8,9

The Lego Movie (2014)

Regie: Phil Lord, Christopher Miller
Scenariu:Phil Lord, Christopher Miller
Actori: Chris Pratt, Will Ferrell, Elizabeth Banks
Sinopsis: Povestea surprinzătoare a lui Emmet, un tip obișnuit să urmeze cu strictețe regulile, fără să se remarce prin ceva anume, dar care ajunge în centrul atenției după ce primește, din greșeală, titlurile de „persoană extraordinară” și „salvatorul planetei”. Astfel ajunge în compania unor străini curajoși alături de care pornește într-o călătorie epică pentru a opri distrugerea omenirii, călătorie pentru care Emmet este complet nepregătit.

Rating IMDb: 7,8
Ratting Rotten Tomatoes: 8,2

WALL-E (2008)

Regie: Andrew Stanton
Scenariu: Andrew Stanton, Pete Docter
Actori: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin
Sinopsis: Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta iarăși locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E. El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers. Se va transforma el în realitate?

Rating IMDb: 8,4
Ratting Rotten Tomatoes: 8,5

How To Train Your Dragon (2010)

Regie: Dean DeBlois, Chris Sanders
Scenariu: Dean DeBlois, William Davies
Actori: Jay Baruchel, Gerard Butler, Christopher Mintz-Plasse
Sinopsis: Hiccup pare cel mai slab viking dintre toți locuitorii insulei, locuitori aflați într-un permanent război cu dragonii înaripați. Ajuns la vârsta la care trebuie să-și dovedească bărbăția, el trebuie să omoare primul său dragon. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar Hiccup ajunge să se împrietenească cu cel mai temut dintre dragoni.

Rating IMDb: 8,2
Ratting Rotten Tomatoes: 7,9

Ratatouille (2007)

Regie: Brad Bird, Jan Pinkava
Scenariu: Brad Bird, Jan Pinkava
Actori: Brad Garrett, Lou Romano, Patton Oswalt
Sinopsis: Remy este un tânăr șoarece al cărui vis este să devină maestru bucătar. El nu e descurajat nici de piedicile pe care i le pune familia, nici de faptul că gastronomia este o profesie care urăște șoarecii prin excelență.

Rating IMDb: 8
Ratting Rotten Tomatoes: 8,4

Rick and Morty

Creatorii serialului: Dan Harmon, Justin Roiland
Actori: Justin Roiland, Chris Parnell, Spencer Grammer
Sinopsis: „Rick and Morty” este un serial de animație care urmărește aventurile unui om de știință alcoolic și ale nepotului său… nu atât de deștept.

Rating IMDb: 9,3
Ratting Rotten Tomatoes: 10

Vizionare plăcută!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.