Cele mai cool carti ale momentului

Noile apariţii editoriale ne fac cu ochiul de pe rafturile librăriilor! Iată ce ne-a atras atenţia.

Cum Salonul Internaţional de carte Bookfest ia startul pe 1 iunie, vrem să fim cât mai pregătite pentru a nu rata cele mai cool carti ale momentului şi vrem să ţi le împărtăşim şi ţie.

durere_Zeruya_Shalev„Durere“, Zeruya Shalev

Una dintre cele mai importante voci israeliene ale momentului peste tot în lume, Zeruya Shalev face parte din delegaţia de scriitori – alături de Fania Oz-Salzberger, Meir Shalev, Dror Mishani, Rony Oren şi Gil Hovav – invitaţi la cea de-a XI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va dăsfăşura în perioada 1-5 iunie la Romexpo şi va avea Israelul ca ţară invitată de onoare. Despre Durere, roman apărut la editura Polirom: în urmă cu zece ani, Iris, eroina din romanul scriitoarei israeliene Zeruya Shalev, a fost victima unui atentat terorist (la fel ca autoarea romanului, rănită în explozia provocată de un atentat sinucigaş, în 2004).

Sexualitate_si_societate_Andrei_Oisteanu„Sexualitate si societate. Istorie, religie si literatura“, Andrei Oisteanu

Unul dintre cele mai aşteptate volume ale anului, Sexualitate şi societate. Istorie, religie şi literatură doar ce a apărut în seria de autor „Andrei Oişteanu“, disponibil în librăriile din ţară şi pe polirom.ro (în curând şi în ediţie digitală). Volumul Sexualitate şi societate, apărut în editie ilustrată, oferă o abordare comparativă a unui domeniu delicat, în care, apelând la numeroase aspecte inedite din istoria şi cultura României şi a lumii, autorul evidenţiază persistenţa în mentalitatea colectivă, fie şi în forme simbolice şi metaforice, a unor modele mentale şi comportamentale.

tulpina-de-bambus-saoud-al-sanousi„Tulpina de bambus“, Saud al-Sanousi

Saga Tulpinii de bambus începe cu micul Jose, căruia i se spune şi Isa, fiul unei filipineze şi al unui kuweitian, urmărit toată viaţa de blestemul de a avea sânge amestecat. Tatăl său, Rasid al-Taruf, se îndrăgosteşte de Josephine, servitoarea familiei, cu care se şi căsătoreşte în taină. Nu trece mult însă şi secretul lor iese la iveală. Tulpina de bambus, de Saud al-Sanousi a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom“, în traducerea lui Nicolae Dobrişan; carte disponibilă şi în ediţie digitală. Kuweitianul Saud al-Sanousi (n. 1981) este romancier şi jurnalist. În 2010 a publicat primul roman, Prizonierul oglinzilor, recompensat în acelaşi an cu Premiul Laila al-Othman, prestigioasa distincţie acordată tinerilor scriitori arabi. Cel de-al doilea roman publicat, Tulpina de bambus, a fost distins în 2013 cu International Prize for Arabic Fiction. Tirajul ultimei cărţi, Şoarecii bunicii Hissa, apărute în 2015, s-a epuizat în mai puţin de o lună, în ciuda cenzurii care a ordonat ca romanul să fie retras de pe piaţă. În prezent, Saud al-Sanousi trăieşte în Kuweit.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.