Interviu #COSMOFlash cu Sânziana Negru

Sânziana Negru este exemplul femeilor din România care vor să fie stylish și să facă din asta un mod de viață.

Frumoasă, talentată și pasionată de lucrurile frumoase, Sânziana a reușit să creeze un video-blog care să ofere cititoarelor sale toate informațiile de care au nevoie pentru a fi mereu „în pas cu moda” atunci când vine vorba de fashion, beauty & style.

Am stat de vorbă cu Sânziana – o „IT girl” în adevăratul sens al cuvântului – și am aflat cum a reușit să creeze acest vlog și ce planuri are pentru viitor:

1. De ce ai pornit un vlog pe YouTube despre beauty & make-up?

Ideea de YouTube mi-a plăcut mai mult şi pentru că mi-e mai uşor să mă exprim în felul acesta decât în scris, pe www.sanziananegru.com . Mi se pare mai personal şi mai eficient, iar microbul televiziunii încă a rămas şi îl pot exploata aici 🙂

Canalul nu este bazat doar pe beauty şi make-up, vreau să fie despre cum să trăieşti frumos, chiar dacă asta înseamnă produse de înfrumuseţare sau vacanţe sau sport.

2. Cum merge până acum şi cum crezi că va evolua experienţa aceasta?

Merge neaşteptat de bine şi deja îmi aduce nominalizări la premii la care nu aş fi îndrăznit să visez atât de repede! Mă bucur să văd că pot să inspir şi alte persoane atunci când vine vorba de îngrijiire personală şi stil. Am luat-o pe un drum care până acum mi-a adus numai satisfacţii şi sunt conştientă de cât de norocoasă sunt să pot numi experienţa asta un job. Nu mai e niciun dubiu că majoritatea brandurilor au luat-o pe calea social media şi totul s-a mutat în online şi cred că viitorul va fi doar aici, inclusiv al presei, oricât de mult mi-ar plăcea mie să-mi beau cafeaua răsfoind o revista.

3. Cum te-a ajutat experienţă în televiziune în acest proces?

Întodeauna am avut o chimie cu camera, de la primele interacţiuni pe care le-am avut când m-am mutat în Bucureşti şi am început să fac reclame.

Evident, atunci când am început canalul de YouTube n-am mai avut dubii legat de ce trebuie să zic sau cum să mă comport, însă recunosc că la primele filmuleţe trebuia să mă controlez să nu vorbesc exact ca la TV, pentru că în online totul e mai personal, mai “homemade” sau mai “everyone can do this” şi a trebuit să scap de rigiditatea din voce şi să încerc să vorbesc ca şi cum aş fi la o cafea cu o prietenă.

4. Care sunt avantajele în a avea un blog personal? Şi care sunt părţile grele?

Avantajele (în cazul meu) au fost că am găsit un loc unde să mă pot exprima liber, că am ajuns să mă cunosc mai bine, să cunosc oameni noi, locuri noi, experienţe la care nu visam şi bonusul este că toate astea, la un moment dat, îţi aduc şi bani.

Nu sunt sume fabuloase, sunt câştiguri cu care poţi să-ţi satisfaci alte mici mofturi sau să investeşti mai departe în blog (cum e în cazul meu).

N-am identificat până acum părţi grele pentru că am fost mânată de pasiune şi mi-a plăcut tot ce am făcut. Singurul lucru care mă oboseşte uneori este rapiditatea cu care trebuie să postezi lucruri noi pentru că oamenii ştiu că tu eşti responsabil cu “noutăţile” şi distanţa dintre voi este de doar un click.

5. Ce sfaturi ai pentru cineva care vrea să se apuce de vlogging?

Să-şi ia un telefon mai performant şi să se apuce de filmat, să creeze content calitativ 🙂

Nu există o reţetă anume care să dea roade, care face să-ţi crească subscriberii peste noapte. Dar cred că succesul în domeniul ăsta este constanţa cu care postezi şi seriozitatea. Ah şi dacă cineva se gândeşte să pornească treaba asta din dorinţa de a face bani, mai bine se apucă de altceva. It’s not about money 🙂

6. Ce găsim în trusa ta de make-up? Preferi produsele mainstream sau brandurile high end?

Ce NU găsim în trusa mea? :)) Eu atunci când întru în Sephora, să zicem, nu intru pentru că am nevoie de ceva. Întru de curiozitate şi mereu îmi zic “nu mi-ar strica să am asta sau asta..” şi aşa ajung să-mi cheltui toţi banii pe care îi am la mine.

Am încercat multe produse de-a lungul timpului, mai bune şi mai puţin bune. Şi de-a lungul anilor am crescut şi bugetul pe care îl aloc produselor de îngrijire, astfel că acum le prefer pe cele profesionale în locul celor mass market, dintr-un simplu motiv: calitate. Dacă la haine nu ţin cont de preţ (scump sau ieftin sau second hand) atunci când vine vorba de produsele pe care le pun pe faţa mea sunt foarte selectivă şi atentă.

7. Care sunt produsele de make-up fără de care nu pleci de-acasă? Sau pe care le foloseşti în fiecare zi?

Din rutina mea de zi de zi fac parte următoarele: crema hidratantă de la Vichy, un fond de ten (momentan folosesc Giorgio Armani – Silk Foundation), anticearcanul de la Urban Decay, o pudra iluminatoare Laura Mercier, un bronzer de la Benefit, paleta de farduri Lorac Pro şi un iluminator de la Laura Geller. Şi rimelul de la Lancome – Grandiose. Rujuri am peste tot, împrăştiate prin toate genţile. Și aici îmi plac mai multe branduri, dar în mod special ar fi glossurile de la Nyx, juicy shaker de la Lancome sau gama Color Sensational de la Maybelline.

8. De cât timp eşti pasionată de make-up?

Probabil de la 8-9 ani, de când îi furam mamei creionul de ochi negru şi îl foloseam ca lip liner :))

9. Dacă ai avea 1.000 de euro de cheltuit pe produse de make-up, ce ţi-ai lua?

Dacă aş 1000 de euro de cheltuit acum, aş pleca într-o vacanţă pentru că asta îmi doresc cel mai mult, să pot călători, să văd lumea şi să adun experienţe, emoţii şi amintiri. În general, atunci când îmi cumpăr produse de make-up, o fac pe rând, ca să nu simt o gaură în buget instant :)) de exemplu, azi îmi iau un fond de ten de 40-50 de euro, poimâine un blush de 30 euro şi uite aşa.

11. Cât de des crezi că ar trebui să iasă o femeie din casă nemachiată?

Aici vorbim de preferinţe până la urmă. Sunt femei care sunt mult mai frumoase nemachiate şi eu nu cred în ideea că doar cu machiaj pe faţă poți să pari aranjată. Însă mi se pare un must ca orice femeie să aibă o rutină de îngrijire dimineaţa şi să nu iasă din casă arătând de parcă s-a dat jos din pat şi a ieşit pe uşă.

12. Care e inspiraţia ta pentru machiaj în ceea ce priveşte vedetele de la Hollywood?

O admir foarte mult pe Jennifer Lopez! Mi se pare un fenomen această femeie, cum reuşeşte la vârsta pe care o are să arate aşa! Look-urile pe care le abordează mereu sunt foarte naturale, glowy, fresh, culori neutre, fără a avea un ten foarte încărcat.

13. Ce vloggeri sau conturi de Instagram trebuie să urmărim neapărat dacă vrem să învăţăm să fim mai frumoase?

Cele cu a căror frumuseţe şi stil de viaţă ne identificăm. Mie personal îmi place mult Ţeni Panosian şi mereu mai învăţ lucruri de la ea.

Foto: Nico Grigore

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.