5 trucuri pentru o atmosferă de poveste în camera copilului

Atunci când vine vorba despre decorarea camerei unui copil, adulții trebuie să găsească câteva strategii pentru a obține un rezultat pe măsura așteptărilor celor mici. Pentru prichindei totul se rezumă la joacă. Deci nu trebuie să omiți acest element. Ba dimpotrivă, trebuie să transformi totul într-o experiență amuzantă, chiar și atunci când vorbim despre lucruri mai serioase.

Dormitoarele decorate într-o atmosferă de basm sunt o modalitate de a-i face pe micuț să se simtă confortabil și încrezător în mediul său. Iată câteva idei care ar putea să te ajute atunci când te-ai hotărât să decorezi sau să redecorezi camera copilului:

Imaginația, individualitatea și stilul ar trebui îmbinate pentru a crea o atmosferă de basm în camera copiilor. Un rol important în astfel de decorări îl joacă tapetul, care poate spune o mulțime de povești pe placul fetițelor și băiețeilor de orice vârstă. Inspiră-te din lumea basmelor: modelele de tapet în culori vesele fac ca aceste imagini de fundal să prindă viață în lumea celor mici. Această colecție de sfaturi te va ajuta să alegi un astfel de design pentru pereții năzdrăvanului tău.

Lăsând deoparte stereotipurile, orice părinte ar trebui să își asculte copilul și să-l încurajeze să se exprime liber și natural.

Dacă băiețelul sau fetița ta are o pasiune pentru prințese Disney sau supereroi, atunci fă-i pe plac și amenajează-i un loc de luat ceaiul sau de plecat la bătălii împreună cu personajele sale preferate.

Basmele îi fac pe cei mici să creadă în lumi fantastice și povești miraculoase, unde binele învinge întotdeauna răul.

Pădurea fermecată apare în aproape toate basmele și conține toate ingredientele necesare unei atmosfere magice. Un design pentru dormitorul copilului bazat pe acest element de poveste îl va face să devină unul dintre eroi – va simți că trăiește într-o lume fermecată, iar asta îi va dezvolta imaginația. Pe lângă tapet, autocolantele pentru mobilă, lustra sau veiozele și becurile colorate îți stau la dispoziție pentru a realiza această atmosferă.

Copiii sunt atrași de lucruri care descriu acțiunea, aventura sau misterul.

Ingredientele acestea sunt atât de dinamice încât orice copil este atras în vrajă. Fetițele și băiețeii se visează adesea polițiști, medici, prințese, pompieri, piloți, bucătari și multe-multe altele. Toate aceste profesii înseamnă misiuni, locuri noi, suspans și descoperiri, care presupun multă acțiune și obiecte interesante. Pentru a integra toate aceste lucruri în designul camerei, pe lângă clasicele jucării, poți opta pentru lenjerii de pat, cuverturi, covoare și perne decorative.

Castelul este un element de bază în basme – de la clasicele „Albă ca Zăpada” sau „Frumoasa și Bestia”, până la modernul „Frozen”.

Acesta reprezintă o temă evidentă pentru dormitoarele copiilor, iar un pat baldachin și o mulțime de accesorii de catifea pot fi integrate cu succes într-un astfel de decor. De asemenea, poți chiar să încorporezi patul într-o fațadă de castel, recomandă PD Designs.

Foto: Rebel Walls

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.