5 spectacole de neratat

By  | 

Anul începe cu teatru bun, de calitate şi cu noutăţi pe care nu trebuie sub nici o formă să le ratezi! Iată alegerile COSMO:

img-up-966x0-Matrimoniale._AFISMatrimoniale

Eva, Zaharia, Tibi, Mira sunt personajele acestui spectacol de Lia Bugnar şi care se află într-un anumit moment de criză al vieţii lor. Povestea în regia Dianei Lupescu îţi stârneşte pe alocuri angoase şi te va face să te identifici facil cu trăirile celor patru personaje conturate iscusit. Cu: Ada Navrot, Crenguţa Hariton, Lucian Ghimişi, Mihai Marinescu. Spectacolul „Matrimoniale“ al teatrului Nottara se desfăşoară la Centrul Cultural al Ungariei, iar bilete poţi lua de pe ove.ro. Hai la teatru!

AlexandruogdanJocul de-a vacanta

Spectacolul „Jocul de-a vacanţa“ este o adaptare după Mihail Sebastian, în regia lui Dragoş Alexandru Muşoiu, scenografia Adeline Andreea Bădescu, fiind totodată şi unul dintre proiectele câştigătoare la concursul „COMEDIA ŢINE LA TINEri“, ediţia a VI-a, 2015. Despre spectacol, regizorul spune: „<Jocul de-a vacanţa> nu este doar o poveste de iubire, nici o autobiografie camuflată a lui Mihail Sebastian. Este o propunere curajoasă de experiment social, care vizează eliberarea de orice convenţie socială prin înlocuirea unui joc vechi, cunoscut, bine implementat, cu unul nou, al non-convenţiei. Un experiment care eşuează, dar care devine valid tocmai prin acest eşec.“ Bilete găseşti pe site-ul comedie.ro. Grăbeşte-te!

large_Afis_corectat_finalRecviem

Spectacolul „Recviem“ de Matei Vişniec, în regia Alexandru Dabija se joacă la Teatrul Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti – TNB, având în distribuţie o pleiadă de actori: Marius Rizea, Afrodita Androne,  Cristian Bota, Nicholas Caţianis,  Sorin Dobrin etc. Despre „Recviem“ aflăm pe site-ul tnb.ro că reprezintă „graniţa între istorie şi memorie, unde moartea apare însufleţită de Morţii Patriei şi care îşi revendică drepturile de defilare la parada de întoarcere acasă. Dialogul direct, dar care decantează atât de subtil sensurile replicilor, pendularea între fragilitate lirică şi cruzime, dar şi doza de umor frust din cântecele Adei Milea fac din <Recviem> o parabolă cu haz şi ironie despre război, despre moartea şi despre <viaţa> din ea.“ Bilete online pe tnb.ro!

Cutia Pandorei - fotografii de Mihaela Marin

FOTO: MIHAELA MARIN.

Cutia Pandorei

În urma deciziei de închidere a sediului din strada Batişte, „Cutia Pandorei“, noul spectacol produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti va avea primele reprezentaţii din 2016 la Sala Izvor (Liviu Ciulei) a Teatrului Bulandra, pe 23, 24 şi 31 ianuarie, de la ora 19:00. Regizat de Felix Alexa şi avându-i în distribuţie pe Mariana Mihuţ şi pe Şerban Pavlu, „Cutia Pandorei“ este un spectacol despre iluzia fericirii, o comedie neagră plină de suspans, o producţie teatrală tulburătoare despre ratare şi obsesia trecutului. Detalii despre eveniment găseşti pe site-ul bulandra.ro.

1-ada-navrot-si-vasile-toma-in-comedie-de-moda-veche-3-732x320-3Comedie de moda veche

Spectacolul „Comedie de modă veche“, după piesa lui Alexei Arbuzov şi în regia lui Vasile Toma se joacă în portofoliul teatrului Nottara, pe data de 29 ianuarie, de la ora 19:00, la Cercul Militar Naţional. Comedia reflectă neputinţa oamenilor de vârstă mijlocie şi nu numai, de a mai face încă un pas spre dragoste şi fericire, după un eşec care a lăsat urme adânci în sufletele lor. Bilete îţi cumperi de pe ove.ro. Musai să vedem acest spectacol !

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *