5 serii de cărți pe care oricine trebuie să le citească

Nu știi ce să mai citești? COSMO îți recomandă 5 serii de cărți absolut grozave, pe care oricine ar trebui să le citească cel puțin o dată.

A Song of Ice and Fire (Cântec de gheață și foc), George R. R. Martin

Probabil știi deja că serialul Game of Thrones este bazat pe o serie de cărți. Este vorba de A Song of Ice and Fire, care conține până în acest moment 5 volume, din care primul a apărut în 1996. Chiar dacă fiecare carte e destul de lungă, vei fi atât de prinsă în poveste încât îți va face plăcere să citești și să tot citești. Iar dacă te apuci cât mai curând, poate vei termina cărțile până la lansarea următorului sezon din serial!Citește și: Top 5 cele mai bune cărți ecranizate în 2017 

The Lord of the Rings (Stăpânul inelelor), J. R. R. Tolkien

Una dintre cele mai bine vândute serii de cărți din toate timpurile, The Lord of the Rings este un must read pentru orice iubitor de fantasy. Trilogia este împărțită în șase cărți, câte două pe fiecare volum; poți găsi și ediții care conțin toată lucrarea într-un singur volum. Tolkien a început The Lord of the Rings la vârsta de 45 de ani, a terminat de scris 12 ani mai târziu, iar cartea a fost în sfârșit publicată în 1955, când acesta avea 63 de ani.

Discworld (Lumea disc), Terry Pratchett

O serie de cărți comice a căror acțiune are loc în Discworld, un disc echilibrat pe spatele a patru elefanți care, la rândul lor, stau pe spatele unei broaște țestoase gigant. Cărțile parodiază frecvent (sau se inspiră din) J. R. R. TOlkien, H. P. Lovecraft, Charles Dickens sau William Shakespeare, precum și povești mitologice sau folclor. Seria conține 41 de cărți, publicate între 1983 și 2015.

Ender’s Game (Jocul lui Ender), Orson Scott Card

Seria a început cu nuvela „Ender’s Game”, care a fost apoi transformată într-un roman. Din serie fac parte 15 romane, iar primele două sunt considerate cele mai influente romane science fiction din anii ’80.

Citește și: Lectura te poate ajuta să trăiești mai mult

Millennium, Stieg Larsson

Această seria crime/mystery a fost gândită ca o serie de 10 romane, însă scriitorul a murit fubit în 2004, când doar trei dintre ele fuseseră scrise (au fost publicate post-mortem). A patra carte din serie a fost lansată în 2015, însă este scrisă de alt autor (David Lagercrantz). Trilogia a fost adaptată pentru marele ecran în 2009 (varianta suedeză), iar în 2011 a apărut și o versiune americană pentru primul volum.

Tu ai citit vreuna din aceste serii? Ce alte serii de cărți ai recomanda?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.