5 motive să mergi la un Escape Room

Jocurile de tip Escape Room devi din ce în ce mai populare și la noi. Dacă nu ai încercat niciodată vreunul, iată 5 motive pentru care ar trebui să o faci cât mai curând.

Ideea unui Escape Room este destul de simplă: e ca un treasure hunt, însă, în loc să ieși prin oraș, de exemplu, ești închis într-o cameră. Există numeroase tipuri de camere: mai mici sau mai mari, mai simple sau mai dificile, cu diferite teme. Vei găsi aici diferite obiecte, unele pur decorative, altele care te vor ajuta să rezolvi puzzle-uri care te vor ajuta să ieși din cameră.

Poți merge singură (deși, dacă ești la început, nu îți recomandăm) sau alături de prieteni (în general, echipele conțin maxim 6 jucători). Durata unui joc este de 60 de minute, iar în cazul în care nu reușiți să ieșiți la timp nu e nicio problemă, ușa tot va fi deschisă, însă nu veți ieși câștigători. Bineînțeles, dacă vrei să renunți la joc din diferite motive (să spunem că nu te simți bine), vei putea ieși oricând, chiar și după 2 minute.

Citește și: 5 idei distractive pentru întâlnire

Iată 5 motive să mergi la un escape room:

Este o activitate distractivă

La prima vedere, 60 de minute pot părea cam mult timă să stai închis într-o cameră, însă cu siguranță nu te vei plictisi! Indiferent care este dificultatea camerei, vei avea mereu ceva de făcut, pentru că nu poți trece la un puzzle fără să îl fi terminat pe cel dinainte. Va trebui să te concentrezi pe găsirea de noi indicii și pe punerea cap la cap a acestora constant.

Îți pune mintea la contribuție

Acesta este cu siguranță un joc care te va face să te simți ca un detectiv. Va trebui să cauți indicii, să le pui cap la cap, așa cum spuneam și mai sus, poate că te vei bloca la un anumit punct, dar cu atât mai mare va fi satisfacția când vei trece mai departe.

Citește și: Antrenează-ți creierul cu exerciții neurobice

Este o activitate unde poți merge cu oricine

Fie că mergi cu partenerul, cu colegii de facultate, cu gașca de prieteni, cu colegii de muncă sau cu familia, acest joc este potrivit pentru oricine, distracția fiind garantată.

Spargi monotonia

Nu te-ai săturat să ieși mereu prin oraș la o bere, să mergi la filme în mall sau să joci boardgames? Sparge monotonia și invită-ți prietenii la un escape room, va fi o experiență mult mai interesantă.

Te vei apropia de colegii de echipă

Indiferent cu cine vei merge la Escape Room, va trebui să lucrați în echipă, să discutați mult între voi, să vă ajutați. Acest lucru vă va ajuta să vă apropiați mai mult unii de alții.

Citește și: 10 jocuri creative pentru o seară cu prietenii

Ce spui, mergi și tu la un Escape Room?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.