5 motive grozave sa iti faci blog

Probabil că citeşti deja câteva bloguri cu regularitate şi dacă nu o faci e mare păcat, pentru că ai doar de pierdut. Fă-ţi vocea auzită…în on-line!

1. Blogul-jurnal. Duse sunt vremurile în care stăteam cu orele cu prietenelesă punem lumea la cale. Astăzi de-abia o mai prizi pe prietena ta câteva minute la telefon şi e atât de supărată încât nu îţi mai permiţi să te mai plângi şi tu de alte tale. În acest caz ce poţi să faci? Mergi la psiholog sau îţi verşi frustrările într-un jurnal on-line, unde poţi primi sfaturi de la prieteni şi necunoscuţi care au trecut şi ei prin experienţe asemănătoare. Şi în plus, costă mai puţin decât psihologul!

Există o vorbă „dacă s-ar scrie o carte despre viaţa mea, ar fi best seller”. Ei bine, acum este şansa ta să realizezi acest lucru. Vei inspira pe alţii să se ferească să facă aceleaşi greşeli ca şi tine.

2. Blogul business. Ai un hobby care îţi poate aduce bani? Nu este obligatoriu să îţi faci un site de prezentare, ci poţi să îţi faci un magazin online pe blog, mai prietenos şi personalizat: hăinuţe, accesorii, invitaţii de nuntă, portofoliu de fotografii sau orice altă pasiune de-a ta este un potenţial business de succes. Trebuie doar să încerci!

3. Dezvoltare personală. Deşi blogul este un loc foarte personal, oricine poate avea acces la el -dacă este public- şi îţi poate atrage atenţia atunci când faci greşeli sau informaţiile sunt eronate. De aceea, te vei strădui mereu să scrii cât mai frumos, să îţi creezi o voce personală, să postezi despre oameni şi locuri interesante. În „vânătoarea” ta de informaţii vei reuşi să îţi îmbogăţeşti cunoştinţele şi să devii mai curioasă.

4. Cultivarea pasiunilor. Să spunem că ai o pasiune nebună pentru…pantofi! De ce să nu îţi cultivi această pasiune şi în alt mod decât prin shopping? De la ultumele tendinţe în materie de încălţări, la poliţia modei şi la construirea de ţinute în jurul unor anumiţi pantofi, vei ajunge un mic stilist cu potenţial.

5. Persoană de influenţă. Dacă eşti foarte meticuloasă şi postezi cu regularite, vei avea surpriza plăcută ca oameni necunoscuţi să îţi urmărească blogul şi să te aprecieze. Vei ajunge mai apoi să ţi se ceară sfaturi şi să fii invitată la anumite evenimente sau să fii dată drept exemplu altor oameni.

Iar acestea sunt doar câteva exemple pentru care e o idee grozavă să ai un blog. Inspiraţie ai cât e internetul de mare!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.