5 moduri în care social media îți afectează viața

COSMO a selectat pentru tine 5 moduri în care tehnologia mult iubită prezintă un risc în viața ta.

Pentru majoritatea oamenilor, social media este atât dătătoare de viață, cât și motivul frustrării sau oboselii. Pe de-o parte, social media este împânzită de poze ale prietenilor tăi, animale drăguțe sau rețete pe care nu le vei încerca niciodată. Pe de altă parte, este plină de poze de pe Instragam care te fac să te simți nesigură, imagini cu fostul tău prieten și noua lui cucerire sau pur și simplu oameni puși pe ceartă.

Ce este un Instagram Husband?

 Poate contribui la dezvoltarea turburărilor alimentare

Un studiu făcut în 2016 de Școala de Medicină a Universității din Pittsburgh a descoperit că dintre cei 1.765 de adulți monitorizați în SUA (19-32 ani), oamenii care petreceau cel mai mult timp în mediul virtual aveau un risc de 2.2 ori mai mare să aibă probleme legate de aspectul fizic, dar și din punct de vedere al alimentației. Deși încă cercetătorii nu au reușit să stabilească dacă aceste probleme legate de stima de sine erau prezente înainte de utilizarea site-urilor de socializare, perspectiva pe care aceștia o oferă este îngrijorătoare.

Ar putea fi unul dintre motivele anxietății tale

Potrivit unui studiu făcut în 2015 de Universitatea din Indiana, fetele tind să își creeze o imagine virtuală drăguță, oferind lumii o multitudine de poze în care apar doar ele, cu scopul de a fi admirate. Pe de altă parte, băieții tind să posteze lucruri de care sunt mândri (cum ar fi medalii sau trofee) sau pur și simplu diferite evenimente importante.

12 feluri în care telefonul îți distruge viața

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul fetelor, social media este mult mai concentrată pe aparența fizică. Din această cauză, fetele sunt mai stresate decât băieții în urma folosirii rețelelor de socializare, făcând asocierea între aprecierile pe care pozele le primesc și valoarea lor în calitate de persoană.

 Îți poate afecta capacitățile cognitive

Conform unui studiu din China, studenții care au avut opțiunea să distribuie postări pe diferite site-uri s-au descurcat mai prost la un test de înțelegere al unui articol din revista „New Scientist”, pe când elevii care au avut doar opțiunea să privească mesaje fără a fi capabili să distribuie au înțeles mai bine și s-au concentrat mai mult pe testul de înțelegere.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că, dezbătând dacă să dea share sau nu la o postare, studenții si-au suprasolicitat creierul, ducând la performanțe mai scăzute datorită modului în care au gândit dacă o postare este demnă de a fi distribuită sau nu.

De ce nu trebuie să îți urmărești fostul pe Facebook

Check-in-urile tale pot oferi informații răufăcătorilor

În luna decembrie 2015, un om de 44 de ani din California a fost prins folosind informații GPS preluate de la diferite studente, pentru a le urmări și a intra la ele în casă, furându-le bunuri intime. Poliția locală a făcut un anunț public în care a atenționat populația să aiba grijă în legătură cu ce informații postează în mod public.

Îți poate distruge relațiile cu alți oameni

În 2012, Pew Research Center a descoperit faptul că 15% dintre americanii pe care i-au întrebat au avut o experiență în social media care i-a făcut să încheie o prietenie, 12% au avut o experiență în mediul virtual care a dus la o confruntare verbala, iar 11% au spus că social media le-a cauzat probleme în familie. Nu în ultimul rând, 3%  dintre americani au recunoscut că utilizarea spațiului virtual le-a adus probeleme la muncă.

Așa că, deși este imposibil să lași telefonul din mână și să te deconectezi permanent, măcar în seara asta încearcă să te relaxezi, cu telefonul închis.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.