5 metode prin care oamenii inteligenți valorifică drumul spre serviciu

Petrecem, în medie, o oră și jumătate pe drumul de acasă la serviciu și înapoi. Mai puțin în zilele în care o ploaie scurtă transformă orașul într-o uriașă parcare, cu ambuteiaje în fiecare intersecție.

În aceste condiții, ne petrecem zilnic câteva ore blocate în trafic, stresate că întârziem la serviciu sau că trebuie să plecăm de acasă cu o oră mai devreme, pentru a scăpa de traficul orelor de vârf. Persoanele care urăsc să stea la semafoare, în autobuze sau tramvaie pline până la refuz, dar nici nu vor să transpire pedalând pe bicicletă încep să se orienteze spre un alt mijloc eficient de transport. Acest vehicul haios și inovator este perfect pentru cei care nu vor să piardă timpul în trafic sau să ocolească mult, iar potrivit unui sondaj realizat de The Independent, numărul lor este în creștere de la an la an, semn că tot mai multe persoane aleg să nu își mai piardă timpul în trafic.Chiar și atunci când nu ai încotro decât să mergi cu transportul în comun, există câteva lucruri care nu numai că vor face timpul să treacă mai repede, dar te vor ajuta să simți că acel timp nu este complet irosit:

Învață o limbă străină

Profită de timpul petrecut în trafic pentru a învăța o limbă străină sau pentru a-ți perfecționa cunoștințele. Instalează-ți o aplicație precum Duolingo sau alege un curs audio și în câteva săptămâni vei vedea rezultatele.

Citește o carte sau… ascult-o

De câte ori te gândești că ești în urmă cu cititul și te plimbi prin librării visând la o vacanță în care să ai timp să te pierzi în universul creat de autorii tăi preferați? Ia-ți o carte în geantă și citește în drum spre serviciu. Sau, dacă faci parte dintre cei cărora li se face rău atunci când citesc într-un vehicul aflat în mișcare, optează pentru o carte audio.

Pune-ți la cale planul pentru ziua respectivă

Gândește-te la lucrurile pe care le ai de făcut în ziua aceea și prioritizează-ți sarcinile. Astfel, vei ajunge la serviciu știind exact cu ce să începi și vei vedea că te vei concentra mai bine, vei fi mai productivă și îți vei termina sarcinile la timp. Pe drumul de întoarcere spre casă, profită de timp pentru a-ți face lista de cumpărături sau pentru a căuta inspirație și rețete pentru masa de seară.

Planifică-ți bugetul săptămânal

Dacă vrei să îți gestionezi mai eficient bugetul și să pui mai ușor bani deoparte pentru vacanța la care visezi de mult timp, atunci să ții evidența săptămânală a cheltuielilor este un lucru extrem de important. Fă-ți un obicei din a-ți nota toate cheltuielile pe care trebuie să le faci, notează-ți facturile și banii de buzunar și organizează-ți bugetul pe săptămâni. Studiile arată că ne putem păstra același stil de viață și dacă economisim lunar între 10 și 20% din salariu, singura condiție fiind aceea de a ne trece pe hârtie toate cheltuielile, astfel încât să avem o imagine de ansamblu asupra acelor lucruri la care am putea renunța fără prea mult efort.

Exersează-ți creativitatea și imaginația

Din când în când, renunță să stai cu ochii în telefon și profită de timp pentru a te pierde în propriile tale gânduri. Fă-ți planuri, scenarii, inventează povești sau caută noi idei. Creativitatea și inspirația sunt ca mușchii: dacă nu sunt exersate, se „atrofiază” în timp și e nevoie de exercițiu pentru a-ți recăpăta imaginația.

Tu cum îți petreci drumul zilnic spre serviciu și înapoi acasă? Ce sfaturi utile ai pentru cei care petrec mult timp în trafic?

 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Kaspars Grinvalds

(P) Articol realizat împreună cu Airmotion

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.