5 metode confirmate de știință care îți redau încrederea în tine

Încrederea se câștigă greu și se pierde repede, spune un vechi proverb, iar această zicală este valabilă inclusiv arunci când vine vorba despre încrederea în tine.

Nu ne naștem cu ea și este suficient să avem parte de un eșec, de un refuz sau să primim o critică răutăcioasă pentru a ne pierde încrederea în noi și a deveni nesigure. Poți să pierzi multe oportunități dacă nu te simți sigură pe tine, așa că am adunat cinci metode confirmate de studii și cercetări, care te vor face să te simți din nou bine în pielea ta:

Scapă o dată pentru totdeauna de complexe

Orice femeie are nemulțumiri legate de aspectul fizic, însă când ajungi să ai un complex pe care nu îl poți depăsi, o soluție este să scapi de el pentru totdeauna. Fa-ți un plan zilnic pentru o alimentație sănătoasă și ia-ți abonament la o sală de fitness, dacă vrei să îți tonifiezi corpul și să scapi de celulită, sau programează-te la un salon pentru o transformare completa, care să întoarcă toate privirile pe stradă.

Contrar așteptărilor, unul dintre cele mai întâlnite complexe în rândul femeilor este legat de dimensiunile nasului. Multe spun că au un nas prea mare, borcănat sau că, pur și simplu, nu se potrivește în simetria chipului lor. Dacă vrei să scapi de această problemă, poate că este timpul să te interesezi despre o operatie de rinoplastie, care nu numai că îți va corecta forma și mărimea nasului, dar te poate ajuta să respiri mai bine dacă ai un defect din copilărie, o sinuzită sau o deviație de sept. Există clinici precum cea de mai sus, în care găsești specialiști dedicați, care te vor examina cu atenție și îți vor face recomandările potrivite pentru tine, așa că nu strică să arunci o privire peste serviciile pe care ți le pun la dispoziție.

Fă-ți o listă cu lucrurile la care te pricepi

Poate că suntem diferite, dar fiecare are un lucru la care excelează. Fie că este vorba despre un talent ascuns sau că ești o persoană foarte valoroasă la locul de muncă, este important să nu uiți niciodată care sunt punctele tale forte. Femeile au tendința să se subevalueze și să își minimizeze realizările, pentru că nu vor ca cei din jur să aibă impresia că se laudă singure. Însă trebuie să știi că nu este o dovadă de aroganță să fii sigură pe lucrurile la care te pricepi. Fă-ți o listă cu realizările de care te simți mândră sau cu hobby-urile la care ești bună și lipește-o la vedere, astfel încât să nu te mai lași niciodată demoralizată de un eșec sau atunci când ai o zi proastă.

Poartă o ținută cu atitudine

Ne adaptăm comportamentul și atitudinea la ținutele pe care le purtăm. Hainele pe care le îmbraci au puterea să îți redea buna dispoziție sau, dimpotrivă, să te facă să te simți nesigură pe tine. Când ai nevoie de un boost de încredere, îmbracă acea ținută pe care orice femeie o are în dulap, în care se simte de milioane și care o face să capete un mers ca de catwalk. Poate e o rochie mulată, o bluză sexy sau o pereche de jeansi skinny ori o pereche de pantofi cu toc înalt. Chiar și să porți câteva astfel de piese vestimentare prin casă, timp de câteva minute, poate face minuni pentru dispoziția ta.

Fă o faptă bună

Este un lucru confirmat de numeroase studii că ne simțim mai bine în pielea noastră și ne îmbunătățim stima de sine atunci când îi ajutăm pe alții. Înscrie-te într-o organizație de voluntariat și dedică-ți o parte din timpul liber ajutorării unor oameni mai puțin norocoși în viață. Dacă vei reuși să aduci chiar și un simplu zâmbet pe chipul lor, asta îți va umple și ție sufletul de bucurie.

Găsește-ți un model cu care să te poți identifica

Mentorii sunt acele persoane pe care le admirăm și care își pun amprenta asupra noastră, indiferent că au contribuit la dezvoltarea carierei noastre sau ne-au dat un exemplu despre cum îți poți trăi viața frumos. Caută un model cu care să ai lucruri în comun și cere-i câteva sfaturi. O persoană încrezătoare, cu o atitudine pe care o admiri și ai vrea să o adopți și tu îți poate da niște sfaturi prețioase; trebuie doar să fii dispusă să o întrebi. Și nu te teme de un refuz. Persoanele care au cu adevărat încredere în forțele proprii vor fi mai mult decât amabile și dispuse să-și împărtășească secretele, pentru că nu este nicio miză la mijloc pentru ele. Nu se tem că cineva le va lua locul și știu deja că se pot descurca cu brio în orice situație în fața căreia le va pune viața.

Nu uita că e nevoie de timp și de răbdare pentru a ajunge la acea siguranță de sine pe care nimeni și nimic să nu o poată dărâma. Avem cu toatele momentele noastre de incertitudine și de neîncredere în forțele noastre, mai ales când trecem printr-o perioadă dificilă la serviciu sau în viața personală. Tot ce putem face este să mergem înainte cu capul sus și să învățăm ce e de făcut pentru a ne recăpăta atitudinea de învingătoare.

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: brickrena

(P) Articol realizat împreună cu clinicazetta

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.