5 lucruri cool pe care le poti face doar cand locuiesti singura

Să trăieşti cu părinţii este la îndemână şi îţi oferă siguranţă, să împărţi acelaşi apartament cu un prieten sau o prietenă e amuzant şi cool, dar şi când locuieşti singură ai parte de distracţii grozave. Asta pe lângă faptul că te bucuri de libertate absolută, ajungi să te cunoşti mai bine pe tine însăţi şi înveţi să te descurci de una singură în orice situaţie. Iată 5 lucruri cool pe care le poţi face când locuieşti doar tu cu tine!

Poţi să te plimbi dezbrăcată prin casă

Oricât de mândră ai fi de corpul tău, n-ai cum să te simţi confortabil stând dezbrăcată în faţa altcuiva (fie rudă sau iubit) şi făcând treburi casnice. Sau dacă eşti complet dezinhibată şi n-ai nicio problemă cu goliciunea, îl vei pune pe cel/ cea de lângă tine într-o situaţie jenantă. Că ne place sau nu, suntem învăţaţi de mici că trebuie să ne ascundem goliciunea când suntem în public şi să ne-o dezvăluim doar în intimidate.E sexy să vezi o femeie goală (sau un bărbat, e acelaşi lucru) în pat, sub duş ori făcând plajă, dar nu când se spală pe dinţi sau… îşi taie unghiile de la picioare. Îţi aminteşti cât de oripilat a fost Seinfeld când şi-a văzut una dintre iubite tuşind, dezbrăcată fiind? În unele situaţii, chiar arăţi mai bine cu hainele pe tine.

Dar când eşti doar tu cu tine, nu trebuie să-ţi baţi capul cu chestii de genul ăsta. Dacă nu ştii ce să iei pe tine, rămâi în costumul Evei. Dacă ţi-e atât de cald încât transpiri la cea mai mică mişcare, dă jos textila. Dacă ţi-e lene să-ţi speli hainele, nu le mai scoate din dulap. Plimbă-te dezbrăcată prin toată casa, de dimineaţa până seara! Nimeni nu te vede, nimeni nu te judecă!

Poţi să faci curat când ai chef, nu când „trebuie”

Când locuieşti cu cineva, inevitabil sunt zone din casă pe care le folosiţi în comun (baia, bucătăria, holul etc), ceea ce înseamnă că trebuie să faceţi curat pe rând, sau să fiţi fiecare responsabil de curăţenia anumitor locuri. Traiul în comun înseamnă împărţirea treburilor casnice, altfel se ajunge inevitabil la certuri şi scandal. Pe când dacă trăieşti singură, poţi să faci curat când ai chef sau când chiar nu mai ai niciun vas curat şi praful e de două degete pe mobilă.

Exagerăm, desigur… în niciun caz nu trebuie să trăieşti în mizerie (te poţi îmbolnăvi!), dar ideea e că n-o să-ţi sară nimeni în cap dacă nu ştergi praful o dată la două zile sau nu aspiri în fiecare weekend. Dacă ai avut o săptămână stresantă şi eşti super obosită, poţi amâna liniştită sesiunea de curăţenie până weekend-ul viitor.

Lenevitul de dimineaţa până seara

Lenevitul e ceva ce nouă ne face plăcere maximă, dar pe cei din jur pare să-i enerveze la culme. Dacă tu lâncezeşti pe canapea cât e ziua de lungă şi cel/ cea cu care locuieşti are treabă, ori ajungi să te simţi vinovată, ori eşti criticată că nu faci nimic toată ziua. Şi uite-aşa, toată plăcerea de a freca menta se duce pe apa sâmbetei…

Poţi să ai orice plăcere vinovată, fără să te simţi vinovată

Îţi place să te zbenguieşti în faţa oglinzii pe hiturile din anii tăi de liceu? Să te instalezi în fiecare vineri seara în vârful patului, cu un bol de îngheţată în braţe, şi să urmăreşti câte trei-patru episoade odată din „Neveste disperate”? Să păcătuieşti savurând o shaorma „cu de toate”, în timp ce te uiţi la Românii au talent sau la X Factor? Oricare ar fi plăcerea ta vinovată, poţi sta liniştită că nimeni nu te va considera penibilă, patetică sau superficială. Nimeni nu te vede, nimeni nu te judecă!

Nu trebuie să închizi uşa la baie

Baia e un fel de „tărâm malefic” când locuieşti la comun, de aici izvorând o mulţime de certuri şi supărări. De ce ai lăsat capacul de la toaletă ridicat? De ce nu ai pus capacul la tubul de pastă de dinţi? De ce ai lăsat fire de păr în chiuvetă şi nu ai deschis geamul după ce ai făcut duş? Când locuieşti singură, baia îţi aparţine în totalitate şi poţi să o stăpâneşti după bunul tău plac. Inclusiv să nu închizi uşa atunci când foloseşti toaleta! Semnul absolut de libertate completă. Cu alte cuvinte: trai pe plai, neneaco!

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.