5 lucruri care merită un loc pe lista ta de schimbări pentru noul an

Intră în an cu atitudinea potrivită, gata să te bucuri și mai mult de viață și să te prețuiești mai mult pe tine însăți.

Sfârșitul unui an și începutul unuia nou este momentul perfect pentru schimbări care să îți facă viața mai bună. Este momentul perfect să-ți faci o listă cu rezoluții, cum ar spune americanii. În felul acesta, vei începe noul an cu energie pozitivă și gata să îți atingi toate obiectivele, fie ele personale sau profesionale. Iată câteva aspecte care merită cu siguranță incluse pe lista ta de schimbări pentru noul an:  • Mai puține obiecte, mai multe experiențe

Spui în fiecare lună că nu vei mai cumpăra lucruri inutile, însă ajungi mereu să iei câte ceva care nu îți folosește la nimic, tot adunând obiecte de care te-ai putea lipsi cu ușurință. Ce-ar fi ca anul acesta să îți propui să faci doar o achiziție pe lună – o cremă, o bluză nouă, o pereche de pantofi – și să investești restul banilor în experiențe? Îți poți impune să mergi la toate muzeele din oraș într-un singur an, să mergi la teatru, la operă sau la balet sau, și mai bine, să călătorești prin țară sau în afara ei. În loc de o nouă pereche de cizme, de ce să nu faci o mică escapadă de weekend până într-un loc pe care nu l-ai mai vizitat până acum?

  • Modificarea unui tabiet

Putem adopta un obicei nou în doar 21 de zile, scrie Maxwell Maltz în cartea sa Psycho-Cybernetic, iar dacă nu vrei decât să îl modifici, îți va lua și mai puțin timp. O mulțime de alte tabieturi pot fi modificate: ceai în loc de cafea, citit înainte de culcare în loc de televizor, mersul pe jos în locul mașinii sau al taxiului.

Totodată, un tabiet al multora dintre noi este să ne însoțim cafeaua de dimineață cu o țigară, însă anul următor ai putea să înlocuiești țigara cu un IQOS, un dispozitiv care nu mai lasă în urmă acel miros neplăcut de fum.

  • Timp pentru pasiunile tale

Știi cursul acela de bijuterii handmade, de cusut, de design vestimentar sau de orice altceva pe care ai tot zis că o să-l faci? Nu mai amâna și înscrie-te încă de pe acum la el. Investește timp în pasiunile tale, până nu e prea târziu. 2018 ar putea fi anul în care faci în sfârșit ceva ce îți place, în care îți dezvolți o nouă abilitate.

  • Anul în care faci ceva ce nu ai mai făcut niciodată

Nu ne amintim cu nostalgie și emoție sâmbetele în care am stat în casă și am văzut un sezon întreg dintr-un serial, ci zilele în care facem ceva unic, ceva ce nu am mai făcut niciodată. Poate fi absolut orice, de la plecatul într-o călătorie de una singură sau un maraton, până la mersul la un festival la care nu ai mai fost sau la săritul cu parașuta.

Nu trebuie să faci în fiecare weekend câte ceva ieșit din comun, e de ajuns să ai parte de o experiență care să îți schimbe viziunea asupra vieții, de-a lungul întregului an, tot vei fi mândră de tine, îți garantăm.

  • Un job nou, o nouă experiență și un pas înainte în carieră

Un job nou îți poate schimba complet viața pentru că, în definitiv, petreci la birou cel puțin 8 ore pe zi. Acceptă o nouă provocare profesională anul acesta, acest lucru s-ar putea să-ți schimbe complet cariera. Dacă nu mai înveți nimic, nicio activitate nu mai este o provocare și toate zilele par la fel, e în mod cert momentul pentru o schimbare profesională, care să-ți aducă mai multe oportunități de învățare și de avansare.

Pune aceste lucruri pe o listă reală, de hârtie, la care să te uiți din când în când, poate chiar pe un panou de plută, astfel încât să le ai mereu în vedere. La finalul anului viitor vei putea privi în urmă cu mândrie și gata de noi schimbări care să îți îmbunătățească viața.

 

Sursa foto: Alissa Kumarova/Shutterstock

(P) Articol realizat împreună cu IQOS

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.