5 filme de văzut când ești cu moralul la pământ

Aşadar, eşti cu moralul la pământ. Te-ai certat cu iubitul, sau prietena ta cea mai bună te-a dezamăgit într-un fel sau altul, sau ai făcut o gafă la serviciu… Ai o zi proastă şi tot ce vrei să faci e să te retragi în cochilia ta şi să-ţi plângi de milă. Ok, poţi face asta, dar cu cât te afunzi mai mult în nervi şi deprimare, cu atât îţi va fi mai greu să ieşi din starea asta. Nu mai bine te uiţi la un film? Studiile susţin că filmele amuzante te ajută să te distanţezi de problemele de zi cu zi şi îţi dau un boost de optimism şi voie bună. Aşadar, cuibăreşte-te pe canapea şi lasă filmele bune să te binedispună!

The 40-Year-Old Virgin (2005)

De văzut când: ai fost părăsită, simţi că eşti single de prea mult timp sau ai orice fel de problemă în amor.

Dacă până şi un virgin de 40 de ani ajunge să fie fericit în dragoste, cum să nu reuşeşti şi tu?! Filmul de debut regizoral al lui Judd Apatow a fost declarat „Comedia cu cele mai favorabile review-uri în 2005″ pe site-ul cinefil Rotten Tomatoes, iar Institutul de Film American l-a inclus pe lista celor mai bune 10 filme ale anului. A avut mare succes la public, iar criticii îl consideră „ilar, fermecător şi inteligent”. Atuurile sale: un subiect proaspăt şi amuzant, scenariu bine scris, replici spirituale şi o distribuţie de vis pentru orice comedie: Steve Carell, Seth Rogen, Jane Lynch, Leslie Mann şi Jonah Hill.

Amélie (2001)

De văzut când: simţi nevoia să redescoperi bunătatea din oameni.

Există un motiv pentru care acest film francez a avut succes în întreaga lume: este pur şi simplu fermecător! Te cufundă într-o lume de poveste, un Paris idilic populat de personaje unul mai pitoresc decât altul. Iar Audrey Tautou, cu ochii ei mari şi gropiţele din obraji, este perfectă în rolul chelneriţei timide care decide să-i facă pe cei din jurul ei fericiţi. Aşa, din bunătate şi pentru că ea crede în fericire. Bineînţeles că altruismul îi va fi răsplătit, ea descoperindu-şi pe parcurs marea dragoste. Un alt motiv pentru care Amélie te va binedispune este muzica încântătoare a lui Yann Thiersen, o armonie superbă de pian, vioară, acordeon şi xilofon.

The Devil Wears Prada (2006)

De văzut când: ai avut o zi oribilă la birou.

Filmul cu Anne Hathway în rol de secretară care se dă de ceasul morţii să intre în graţiile unei şefe tiranice (jucată magistral de Meryl Streep), îţi va descreţi fruntea instant când te întorci deprimată de la birou. Îţi va reda încrederea că poţi face faţă oricărui job, oricât de solicitant ar fi – trebuie doar să crezi în tine şi în competenţele tale. Bonus: vei avea parte de un adevărat răsfăţ vizual cu ţinute originale Chanel, Calvin Klein, Dolce & Gabbana şi, desigur, Prada!

Bridget Jones’s Diary (2001)

De văzut când: simţi că totul în viaţa ta merge prost.

Haioasele peripeţii ale eroinei din această comedie ascund un adevăr pe care trebuie să ni-l reamintim constant: oricât de ciudaţi am fi, tot există cineva acolo care ne iubeşte exact aşa cum suntem. Bridget Jones e dezastrul absolut: se îmbracă aiurea, spune ce nu trebuie şi mereu ajunge în situaţii jenante (cum ar fi: „aterizează” la petrecerea părinţilor săi îmbrăcată în… iepuraş Playboy). Dacă până şi ea ajunge să-şi facă ordine în viaţă şi să-şi gasească jobul şi bărbatul de vis, există speranţă şi pentru tine!

Wedding Crashers (2005)

De văzut când: vrei să râzi, pur şi simplu!

Alături de „The 40-Year-Old Virgin”, Wedding Crashers e creditat cu meritul de a fi reuşit să revigoreze interesul publicului pentru comediile pentru adulţi. Realizat cu un buget modest de 40 milioane $, filmul cu Owen Wilson şi Vince Vaughn în rol de prieteni „la cataramă” a ajuns să încaseze în jur de 280 de milioane! Şi asta se datorează mai ales chimiei dintre cei doi. Joacă impecabil şi se completează reciproc, astfel încât nimic din ce se întâmplă în această comedie pe alocuri indecentă nu pare tras de păr sau penibil. Chiar dacă nu-ţi plac în general comediile, la asta o să râzi în hohote!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.