5 filme cu vampiri pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Byzantium (2013)

Produs de Stephen Woolley, Elizabeth Karlsen şi Alan Moloney, scris de Moira Buffini şi regizat de Neil Jordan, Byzantium ne poartă peste secole, încercând să aducă genul filmului cu vampiri în secolul XXI.

Eleanor şi Clara sunt mai mult decât fiică şi mamă: sunt vampiri în vârstă de peste 200 de ani, care trebuie să se mute din loc în loc, pentru ca adevărata lor viaţă să nu fie descoperită. Ajungând într-o statiune veche şi neîngrijită de la malul mării, cele două găsesc refugiu în vechiul hotel Byzantium al timidului şi singuraticului Noel.

Let the Right One In (2008) / Let Me In (2010)

Poţi alege oricare dintre aceste două filme; primul este originalul, suedez, iar al doilea este remake-ul american. Drama horror urmăreşte povestea unui băieţel agresat de colegii de şcoală, care se împrieteneşte cu o fată de vârsta lui şi descoperă că aceasta este vampir.

Interview with the Vampire (1994)

Ecranizare a romanelor Annei Rice din seria The Vampire Chronicles, Interview with a Vampire şi continuările acestuia, The Vampire Lestat şi The Queen of the Damned au fost foarte bine primite atât de public, cât şi de critici.

Filmul spune povestea unui vampir, plină de dragoste, trădare, singurătare şi… foame.

Shadow of the Vampire (2000)

John Malkovich joacă rolul regizorului german Friedrich Wilhelm Murnau care, în încercarea de a face Nosferatu un film cât mai bun, angajează un vampir adevărat. Deşi Max Schreck (Willem Dafoe) începe să facă victime pe platoul de filmare, Murnau continuă filmările, pentru ca opera sa să fie perfectă.

Daybreakers (2009)

În anul 2019, cea mai mare parte din populaţia Pământului este formată in vampiri, din cauza unui virus care a transformat oamenii. Cei rămaşi sunt acum pe cale de dispariţie şi trebuie să se ascundă de vampirii însetaţi de sânge, pentru că sângele comercializat nu mai este destul. Singura salvare pare să vină din partea unui cercetător transformat şi el în vampir, care refuză să se hrănească cu sânge omenesc şi încearcă să creeze un substitut.

Tu ce alte filme cu vampiri ne recomanzi?

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *