5 filme cu Russell Crowe pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Russell Crowe, în vârstă de 49 de ani, este un cunoscut actor, producător de film şi muzician născut în Noua Zeelandă.

Crowe a fost obşnuit de mic cu lumea cinematografiei, părinţii săi fiind furnizori de mâncare pe platouri de filmare, iar bunicul său, Stan Wemyss, a primit Ordinul de Onoare al Impreriului Britanic pentru filmări din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Deşi este cunoscut mai mult ca actor, Crowe a început ca muzician în anii ’80. Între 1986 şi 1988, a primit primul său rol ca actor în The Rocky Horror Show, iar uşor-uşor, a ajuns să interpreteze roluri în producţii din ce în ce mai importante.

În continuare, îţi voi prezenta cinci dintre cele mai bune filme ale lui Russell Crowe, listate în ordine cronologică.

L.A. Confidential (1997)

Prezentând atmosfera anilor ’50 din America, filmul aduce împreună un poliţist dur (Crowe), un poliţist vedetă şi un tânăr ambiţios care ajung să lucreze împreună un caz ce a fost declarat închis, care care încă ridică multe semne de întrebare.

Gladiator (2000)

În 2001, Crowe a câştigat premiul Oscar la categoria Cel mai bun actor într-un rol principal pentru rolul marelui general roman Maximus.

După ce este trădat, iar familia îi este ucisă, Maximus ajunge gladiator în cautarea răzbunării.

A Beautiful Mind (2001)

Pentru rolul din acest film, actorul a câştigat Globul de Aur la categoria Cel mai bun actor. Bazat pe viaţa lui John Nash, geniu în matematică şi laureat al premiului Nobel în economie, filmul a fost foarte bine primit de către public.

Robin Hood (2010)

La acest film, Crowe a lucrat cu regizorul Ridley Scott (Gladiator),  producătorul Brian Grazer (A Beautiful Mind) şi scenaristul Brian Helgeland (L.A. Confidential). Filmul urmăreşte povestea legendarului personaj Robin Hood, care, pornind în viaţă ca proscris, ajunge să devină  simbolul etern al libertăţii poporului său.

Noah (2014)

Abia apărută pe marile ecrane, drama urmăreşte binecunoscuta poveste biblică în care un om simplu este ales de Dumnezeu pentru o misiune de salvare înainte ca un potop să distrugă lumea.

 Dacă ţi-au plăcut filmele cu Russell Crowe sugerate de noi, urmăreşte-ne în continuare pentru şi mai multe recomandări de filme!

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *