5 factori de care să ții cont atunci când alegi ghiozdanul pentru micul școlar

În fiecare an, în luna august, atunci când copii se pregătesc să se întoarcă la școală, îți amintești de importanța alegerii și purtării unui rucsac adecvat. Ales incorect, ghiozdanul pe care micuțul tău îl poartă în spate zi de zi poate avea un impact negativ asupra sănătății organismului său aflat în creștere. Este timpul să revizuiești câteva criterii de bază în alegerea ghiozdanului potrivit, astfel încât să te asiguri că acesta îi oferă micului școlar susținerea necesară și nu îi suprasolicită mușchii spatelui.

Greutatea ghiozdanului nu trebuie să depășească 10% din greutatea copilului

Nu este neobișnuit să vezi copii care cară în spate un ghiozdan mult prea încărcat, încercând din răsputeri să se echilibreze, pentru a susține greutatea acestuia. O astfel de încărcătură grea, transportată pe termen lung, poate provoca probleme sistemului musculoscheletal al copilului și poate conduce la dureri de spate cronice.

De exemplu, copiii își pot condiționa corpurile să se aplece înainte, să-și arcuiască spatele sau să se aplece într-o parte, pentru a putea susține un ghiozdan prea plin. Astfel, mușchii obosesc pentru că sunt menținuți în tensiune, iar acest tip de stres fizic poate să le modifice în mod iremediabil postura.

În acest sens, regula de aur pentru un ghiozdan pregătit pentru o zi de școală este ca greutatea acestuia să nu depășească 10% din greutatea copilului. Asta înseamnă că un ghiozdan trebuie să fie fabricat din materiale ușoare și fără accesorii inutile, care îi pot crește greutatea.

Ghiozdanele de tip troler nu sunt potrivite iarna

Deși pot părea o alternativă eficientă la clasicul ghiozdan cu barete pentru spate, cele de tip troler nu sunt potrivite în sezonul rece. Iarna, atunci când zăpada se așterne iar copilul trage cu o mână trolerul, acesta poate acumula la nivelul roților straturi de zăpadă care vor face transportul sau mult mai dificil de realizat.

În plus, întrucât copilul folosește o singură mână pentru manevrarea ghiozdanului, acesta este expus aceluiași risc de modificare a posturii sănătoase, prin suprasolicitarea unor grupe de mușchi.

Utilitatea este cel mai important factor de selecție

Verifică materiile anului pe care școlarul urmează să îl înceapă și alege un ghiozdan în concordanță cu acestea. Va avea nevoie copilul să transporte blocuri de desen sau cărți voluminoase? În cazul în care profilul școlii este unul sportiv, înseamnă că cel mic va avea mereu la el echipamente pentru orele de educație fizică.

Asigură-te că alegi un model care poate susține cu ușurință încărcătura ce va trebui transportată de micuțul tău în fiecare zi.

Ghiozdanele cu bretele ajustabile sunt practice

Pentru a putea acomoda creșterea continuă a celui mic, optează pentru ghiozdane cu bretele ajustabile. Acestea vor putea să “crească” în același ritm cu micul școlar și, în funcție de încărcătură, pot asigura transportul ghiozdanului cât mai aproape de linia spatelui.

Pentru a alege un model care să îi placă și lui, puteți consulta împreună oferta de ghiozdane de la koh-i-noor, unde va găsi cu siguranță un model colorat, pe placul său.

Ghiozdanele cu compartimentare inteligentă sunt ideale

Un rucsac cu compartimente individuale ajută la poziționarea conținutului necesar într-un mod eficient, ceea ce va ajuta la transportul acestuia, evitând astfel ca toată încărcătura să atârne la mijlocul corpului. Compartimentarea inteligentă ține cont de sticla de apă, de gustarea delicioasă, de cărți și de caiete, precum și de locul destinat penarului sau altor accesorii necesare în timpul orelor de curs.

Sănătatea micului tău școlar este întotdeauna pe primul loc, motiv pentru care trebuie să iei în calcul toți factorii de mai sus atunci când alegi ghiozdanul potrivit pentru școală. Astfel, îi vei oferi celui mic susținerea necesară unei dezvoltări armonioase, iar greutatea ghiozdanului nu va fi resimțită ca un chin.

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.