5 documentare pe care trebuie sa le vezi

By  | 

Dacă vrei să iei o doză de cultură şi să o faci într-un mod oarecum distractiv, uită-te la aceste 5 pastile de informaţie. Aşa că ia-ţi prietenii, un bol de popcorn şi o sticlă de suc şi lăsaţi cultura să curgă.

Earthlings (2005)

Prezentând practicile de zi cu zi ale marilor industrii din lume, acest documentar ne arată cum animalele sunt exploatate mai mult decât credem că este posibil. Unul dintre cele mai bune şi cunoscute documentare de acest gen, este numit şi “the Vegan maker” (creatorul de vegani).

The Art of Flight (2011)

O adevărată operă de artă, acest documentar combină poveşti ale unor personaje cu totul aparte din lumea snowboardingului mondial care culminează cu nişte scene de acţiune în locaţii demne de invidiat de către orice practicant al sporturilor de iarnă.

Room 237 (2012)

Acest documentar foarte interesant prezintă numeroase teorii legate de mesajele subliminale şi metaforele folosite în filmul horror The Shining. Sunt folosite atât clipuri din acest film, cât şi din alte filme ale lui Kubrick sau diferite animaţii care să explice mai bine anumite chestiuni.

Singularity or Bust (2012)

Doi oameni de ştiinţă specializaţi în inteligenţă artificială sunt de acord că singularitatea tehnologică se apropie şi că maşinăriile superinteligente pe care le construim ne vor duce acolo. Totuşi, nu sunt de acord dacă oamenii vor supravieţui acestei revoluţii.

The 11th Hour (2007)

Prezentat ca un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice, documentarul prezintă problemele legate de încălzirea globală şi oferă soluţii practice care să echilibreze ecosistemul Planetei.

Tu ce alte documentare interesante ne recomanzi?

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *