Interviu cu Holliday Grainger din filmul „Furtuna Extrema“

Britanica Holliday Grainger face parte din noul val de actriţe cu roluri foarte variate în portofoliu. Ultima dată probabil că ai văzut-o interpretând-o pe Anastasia în povestea Cenuşăresei, în viziunea regizorului Kenneth Branagh, în care a jucat alături de Lily James şi Cate Blanchett. În filmul de acţiune „The Finest Hours“ – „Furtună Extremă“ (distribuit de Forum Film), Holliday este Miriam, un personaj captivant, după cum îl descrie chiar actriţa în interviul în exclusivitate de mai jos:

Ti-a placut scenariul filmului din prima?

Da, este o poveste fascinantă şi nemaiauzită de mine până acum. În plus, e adevărată şi e incredibil că nişte oameni deosebiţi au salvat vieţile altor 32 de persoane într-o singură după-amiază de chin şi strădanie. Îmi place şi că acţiunea se desfăşoară în anii ’50, într-un orăşel american – totul a fost nou pentru mine!

Despre ce e povestea exact?

E vorba despre o furtună nimicitoare şi despre eforturile a patru oameni în special care au plecat să salveze nişte vase răsturnate de valuri. Însă totul decurge atât de prost…

FH-14037Si Miriam, personajul tau – cum e?

E captivantă! Mi-a luat ceva vreme să intru în pielea ei, pentru că tipa e foarte puternică şi hotărâtă să iasă numai cum vrea ea. Cu toate acestea, ea se integrează foarte bine în lumea tipică anilor 50. Îl iubeşte la nebunie pe Bernie Weber şi îi place la el faptul că tipul e onest, integru, simplu şi bun, şi deşi e o femeie educată, tot ce vrea e să se mărite cu el!

FH-09648Cum e sa imparti platourile de filmare cu actorul Chris Pine?

Chris l-a întruchipat extraordinar pe Bernie – în toate nuanţele personalităţii sale. A fost grozav să lucrez cu el, pentru că improvizează mereu, ceea ce înseamnă că trebuie să fii în gardă să îi faci faţă, iar asta m-a forţat să fiu naturală.

Dar cu regizorul Craig Gillespie?

Îl ador pe Craig când regizează! A durat însă până am intrat în stilul lui de a regiza, dar odată ce ne-am aliniat stilurile, totul a mers strună.

Cum a fost sa filmezi in Chatham, din sud-estul Angliei?

A fost foarte important să avem un loc precum Chatham în care să filmăm, deşi e un film epic de acţiune continuă, despre o furtună. Filmam în portul din Chatham şi deşi filmam acele scene îngrozitoare, la mal ne aştepta o echipă reală de salvamari şi nu ne mai simţeam într-o dimensiune paralelă şi fantastică.

 

Urmareste AICI trailer-ul filmului:

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.