Poveste adevarata despre inimi darnice si hotarate

Începând cu 31 ianuarie 2016 TLC te invită să urmăreşti o nouă poveste emoţionantă despre un vas plin de medici şi asistente medicale care se îndreaptă spre cei mai săraci oameni din lume, care trăiesc în Africa de Vest. Vaporul transportă echipamente medicale şi specialişti pentru aceşti oameni care se confruntă cu situaţii terifiante şi care sunt complet lipsiţi de orice ajutor medical. Ei sunt nevoiţi să supravieţuiască aşa cum pot şi singura lor şansă este acum „Vasul speranţei“. Emisiunea „Vasul speranţei“ are premiera duminică, 31 ianuarie, de la ora 22:00, pe TLC. Citeşte mai jos un interviu cu medicul Gary Parker, chirurg maxilo-facial, care şi-a dedicat ultimii aproape 30 de ani muncii voluntare pe „Vasul speranţei“:

The Africa Mercy Sails out of Durban South Africa after Power the Vision dry dock. photo by Steve McCurrach www.airserv.co.za
FOTO: Steve McCurrach, airserv.co.za

 

Ce te-a determinat sa devii chirurg maxilo-facial?

În timpul studiilor postuniversitare am avut şansa să fac un stagiu în departamentul de chirurgie maxilo-facială din cadrul Universităţii California din Los Angeles – UCLA. Şi când am văzut cu uimire cum ne putem folosi talentul şi cunoştinţele pentru a reface leziunile faciale grave ale pacienţilor desfiguraţi în accidente auto, am realizat potenţialul chirurgiei maxilo-faciale şi m-am decis să mă specializez în asta.

Ce materie favorita aveai?

Anatomia îmi plăcea foarte mult la acea vreme, dar şi acum, pentru că sunt fascinat de modul în care corpul este construit şi de felul în care funcţionează.

Cine te inspira si la cine apelezi pentru sfaturi?

Maica Tereza este modelul meu în viaţă, pentru puterea ei necondiţionată de a accepta oamenii şi pentru compasiunea pe care o avea pentru cei respinşi de toată lumea. De-a lungul timpului, am avut privilegiul de a lucra cu chirurgi de peste tot din lume şi atunci când mă confrunt cu o situaţie dificilă, le trimit poze, radiografii şi informaţii şi le cer părerea. Deci mă simt norocos să pot lucra cu profesionişti adevăraţi.

Cum ai inceput lucrul pe Vasul Sperantei?

În 1986 m-am oferit voluntar timp de trei pentru Mercy Ship şi acum s-au împlinit 27 de ani de când sunt acolo.

Vasul speranteiPovesteste-ne mai multe!

Din 1990, ne-am canalizat eforturile predominant în Africa de Vest. Eu personal tratez adulţi şi copii care suferă de deformităţi congenitale ale capului şi în regiunea gâtului, extrag tumori şi reconstrucţii faciale după infecţii grave sau arsuri. Am lucrat cu Mercy Ships în Republica Dominicană, Ghana, Noua Guinee, Jamaica, Coasta de Fildeş, Madagascar, Senegal etc.

Financiar esti multumit?

Majoritatea echipei, inclusiv familia mea lucrează ca voluntari şi totodată ne acoperim cheltuielile din strângeri de fonduri, care sunt asigurate de oameni minunaţi şi de biserici.

Care e cea mai mare provocare?

Cred că cea mai mare provocare e şi cel mai puternic atu al nostru – faptul că ne respectăm şi că muncim armonios, cu toate că provenim din culturi diferite şi avem naţionalităţi diferite.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.