4 lucruri pentru a supraviețui sezonului torid

Începe sezonul zilelor toride, iar o tipă cool trebuie să aibă mereu la ea câteva lucruri de bază. Ele te ajută să arăți și să te simți mai bine.

Ești cu gândul la zilele lungi de vară, la vacanță, la următorul city break sau la escapadele de weekend la mare… Bucură-te de soare, dar cu măsură. Ca să nu se transforme în dușmanul sănătății și al frumuseții tale, află ce nu trebuie să lipsească niciodată din poșeta ta vara asta.

1. Primul accesoriu pe care trebuie să-l pui în geantă în timpul verii. L-ai luat?

Dacă mai aveai nevoie de o scuză pentru o sesiune de shopping de vară, s-a rezolvat. Ochelarii de soare nu sunt numai un accesoriu foarte chic, care îți armonizează chipul și îți completează outfit-urile, ci sunt și absolut necesari pentru sănătatea ochilor tăi.Deși varia abia a început, noi ne-am uitat deja prin modelele de ochelari de soare, cum ar fi cele de la Edel Optics și am găsit mai multe care ne tentează, aşa că le-am pus pe wishlist. După cum vezi, toate perechile de acolo respectă cerința de bază a unor ochelari de soare – au lentile polarizate, care blochează în total efectele razelor UVA și UVB și îți oferă o vedere clară, nealterată.

Nu uita că ochelarii de soare perfecți trebuie să respecte câteva reguli de bază:

  • să se potrivească formei feței tale (găsești în acest articol mai multe informații despre asta).
  • să aibă o ramă de foarte bună calitate, pentru a rezista cât mai mult timp, oriunde îi iei cu tine. Modelele de la firme celebre nu sunt o fiță, sunt o garanție că ai ales un fashion item pe care îl vei putea purta mult timp de acum înainte, cu stil.
  • să aibă lentile polarizate, cu protecție UV superioară. La fel ca și pielea, și ochii tăi pot fi afectați de razele de soare. Atunci când nu porți ochelari de soare, razele UV emise de soare te predispun la arsuri oculare, cataractă, degenerescență maculară și chiar cancer.

2. Crema cu protecție SPF

Ai mai auzit asta deja, dar poate te gândești că o cremă de protecție solară te va împiedica să obții bronzul ciocolatiu pe care ți-l dorești. Mai gândește-te. Soarele face ravagii pe pielea ta, dacă te expui neprotejată. Pielea va îmbătrâni mai repede, vor apărea pete pigmentare, riști arsuri dureroase, iar tenul tău se va rida mai repede.
Cât despre sănătate… Organizația Mondială a Sănătății a desemnat deja soarele ca factorul nr. 1 responsabil pentru cancerele de piele.

Așadar, nu pleca niciodată de acasă fără să aplici o cremă cu un SPF (UVA și UVB) adecvat pielii tale:

  • piele ultransensibilă la soare, cu probleme anterioare legate de arsurile solare: SPF 50
  • piele deschisă la culoare sau expunere prelungită la soare: SPF 30+
  • piele culoare intermediară/închisă sau expunere moderată: SPF 15+

Ia mereu crema cu tine, pentru a reaplica la fiecare 2 ore, dacă stai afară (la plajă, la terasă, în curte, la piscină etc.)

3. Spray-ul protector pentru păr

Protejăm pielea, protejăm ochii… să nu uităm de păr. Razele pătrund în cuticula firului de păr și îl deteriorează. Nu e de mirare că la finalul verii părul arată cel mai adesea decolorat, tern, subțiat, cu vârfuri uscate. Dacă ai părul deschis la culoare, rar sau subțire, poți fi mai afectată decât dacă ești brunetă sau șatenă.

Mai adaugă pe listă și efectul tratamentului termic (uscare, îndreptare, ondulare), apa sărată a mării sau cea de la piscină și rezultatul e clar.

Folosește zilnic un spray sau un balsam leave-in cu factor UV, pe care îl aplici cu 15 minute înainte să ieși din casă.

Și ori de câte ori ai ocazia să introduci în ținuta ta de vară o pălărie… go for it!

4. Apa plată

Da, exact așa. Poate părea contraintuitiv, dar de câte ori nu trece ziua și uităm să bem suficientă apă?
Ia oriunde mergi o sticluță cu apă plată. Te ajută să te răcorești, să menții o temperatură sigură a corpulul, să rămâi energizată, în primul rând. Când îți este sete și afară e foarte cald, obosești repede și poți chiar să te simți dezorientată, ca urmare a deshidratării.

În plus, pielea ta va avea de suferit – va deveni uscată, îmbătrânită, iar cearcănele se vor accentua.

Trick ca să bei mai multă apă: cumpără-ți o sticluță specială în culori vii, să îți facă plăcere să o iei cu tine și adaugă feliuțe de fructe (lămâie, căpșuni, kiwi) în apă pentru mai multă savoare!

Tu ce alți aliați ai pe durata verii?

 


Sursă foto: shutterstock.com

(P) Articol realizat împreună cu edel

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.