4 lucruri de care să ții cont înainte de a cumpăra un Mercedes second hand

Dacă ești în căutarea unei mașini din segmentul mediu, cu siguranță te frământă gândul de a investi aceeași sumă într-un automobil premium, la mâna a doua, dar cu dotări net superioare. Tradiția, renumele și ingineria germană reprezintă garanția calității mașinilor produse de gigantul Mercedes. Achiziția unei mașini rulate nu este una lipsită de capcane, dar le poți evita alocând puțin timp și efort în procesul de informare înainte de a investi într-un Mercedes second hand. Marele avantaj al acestei investiții este că mașina își păstrează valoarea de piață mult timp, spre deosebire de orice automobil nou, pe care  l-ai cumpăra cu aceiași bani.

Verifică istoricul modelului ales

Dacă ești hotărât să cumperi un Mercedes second hand, restrânge aria de căutări până alegi modelul care ți se potrivește cel mai bine. În epoca informațiilor în care trăim, este imposibil să mai existe vicii ascunse ale unei mașini. Se întâmplă foarte rar ca brandul german să scoată mașini cu defecte în serie, iar atunci când acest accident se produce, un lucru e clar: află toată lumea. Internetul este o resursă inegalabilă de informații, așadar o simplă căutare a modelului ales alături de câteva cuvinte-cheie de tip „probleme” îți va deschide o listă lungă de păreri pro și contra.Care sunt avantajele?

Plăcerea de a fi primul proprietar al unui Mercedes este rezervată doar celor cu posibilități materiale mult peste medie. Pentru toți ceilalți, reputația longevității, aspectul clasic, stilul sofisticat, tehnologia de vârf și performanțele deosebite sunt accesibile doar în variantele rulate. Primul și cel mai important avantaj este că atunci când cumperi o mașină de lux, aceasta se depreciază mult mai lent decât orice model economic. Apoi, într-o ordine aleatorie, urmează plăcerea de a face parte dintr-un grup select de proprietari Mercedes, funcțiile avansate care nu se regăsesc în dotarea majorității mașinilor din piață, confortul la volan și ca pasager, aspectul și senzația de lux, normele ridicate de siguranță.

La ce dezavantaje să te aștepți?

Orice achiziție de mașină second hand este, în ultimă instanță, o loterie. Atunci când lipsește garanția de la producător, poți avea ghinionul să nimerești un automobil cu probleme, a cărui reparație să o suporți integral. Când vine vorba de Mercedes, însă, aceste întâmplări sunt mult mai rare decât în cazul mașinilor din clasa economică. Totuși, fiind o mașină de lux, așteaptă-te la costuri de întreținere mai mari. Costurile datorate statului pentru impozit și cele pentru asigurare depind de motorizarea aleasă. În ceea ce privește reparațiile, manopera este peste media din piață, însă piesele de schimb se găsesc pentru orice buget: noi, din dezmembrări, OE, OEM sau Aftermarket.

Cum cumperi un Mercedes rulat?

Ca să te bucuri mulți ani și mai mulți kilometri de noul tău Mercedes vechi, nu te opri asupra primului model găsit. Fă-ți temele și verifică în primul rând recenziile online despre model în general. Apoi informează-te cu privire la mașina care îți este prezentată. Istoricul automobilului poate fi verificat electronic, prin seria VIN, dar și fizic, printr-o testare la reprezentanță. Cotw.com oferă spre vânzare numai mașini verificate din Europa și din întreaga lume, cu garanția a mii de modele și proprietari mulțumiți.

Autoturismele noi din această clasă au ceva aparte, însă sunt rezervate unor bugete mult peste medie. Valoarea de piață a unui Mercedes nou scade mult îndată ce a parcurs primii kilometri, însă se stabilizează și rămâne acolo sus timp îndelungat. Statisticile arată că o mașină premium nouă se depreciază cu zeci de procente doar în primii trei ani, după care își menține valoarea vreme îndelungată. Așadar, dacă nu ești primul proprietar, ai toate șansele ca mașina ta să nu se devalorizeze. Argumentul financiar este unul dintre cele mai importante pentru achiziția unui Mercedes second hand.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: pixabay

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.