3 scuze care te lasa leftera

By  | 

Shopping-ul… ce deliciu! Păcat că este doar unul de moment, pentru că apoi ne cuprind remuşcările. Iată 3 scuze care te lasa leftera.

“Aveam nevoie de rochia aia pentru serviciu/party. Nu aveam altceva de pus pe mine.”

SOLUŢIE: Cumpără-ţi câteva item-uri de bază, pe care să le “accesorizezi” ȋn fel şi chip. Nu vei mai fi nevoită să­-ţi tot refaci garderoba tot timpul.

N-am să uit niciodată un interviu cu Audrey Hepburn, cea mai stilată vedetă, care spunea că nu trebuie să-ţi umpli până la refuz graderoba cu tot felul de haine. Şmecheria e să le selectezi pe cele “universale”, simple, care merg la orice şi ȋn zeci de combinaţii ca: micuţa rochie neagră, sacoul negru, pantofii negri şi geanta medie cu lanţ Chanel-like. Imaginează-ţi câte combinaţii poţi face cu aceste patru item-uri… De aceea, mai bine ţi le achiziţionezi pe acestea, la o calitate cât mai bună, ca să te ţină mai mulţi ani, şi abia apoi te gândeşti cum să le accesorizezi. Mai ai nevoie de o pereche bună de blugi clasici (nu se demodează) şi nu te vei mai conforma tendinţelor, umplându-ţi dulapul cu haine care nu vor mai fi la modă ȋn sezonul următor.

5 trucuri pentru online shopping

“Mor după bluza astaaaaa! Nu mă interesează cât costă, e a mea. O să mi se rupă sufletul dacă n-o am. O voi visa noaptea!”

SOLUŢIE: Noaptea e un sfetnic bun. Dacă simţi o mică reţinere ȋn timp ce te ȋndrepţi spre casa de marcat, pune haina la loc, ieşi din magazin şi, dacă a doua zi, după ce fierbinţeala noutăţii a trecut, tot mai consideri că tu chiar ai nevoie de ea, ia-o.

Cum ȋn ziua de azi mai toate brandurile de mass market se conformează acelorași tendinţe, te-aş sfătui să mai intri şi ȋn magazinele altor branduri. Poate găseşti o bluză similară la un preţ mai bun. Ȋn al doilea rând, deschide-ţi un cont de economii şi varsă lunar o sumă importantă de bani – te vei simţi ȋn siguranţă ştiind că nu te va mai afecta serios orice cheltuială neprevăzută.

“Dar e de la reduceri…”

SOLUŢIA: Ştiu că o să te doară, dar dezabonează-te! Dacă nu vei mai primi zilnic mesaje cu tot felul de reduceri, ai şanse mult mai mari să cheltuieşti mai puţin. Vânează-le doar când ai nevoie. Ȋn plus, ȋnainte de a merge la o sesiune de super-shopping de reduceri ȋn magazine, fă-ţi o listă cu ce ai realmente nevoie. Astfel, vei da banii pe ce-ţi trebuie şi, dacă ȋţi mai rămâne ceva, mai poţi cumpăra ce­-ţi face cu ochiul.

Comments

comments