3 retete light super-rapide

Cele 3 cuvine care ar descrie cel mai bine o masă pentru anotimpul cald sunt: uşor, rapid şi savuros! Fie că e vorba de micul dejun, prânz sau cină, la baza unei mese echilibrate, care să te menţină în formă pe toată durata verii, pot sta 3 ingrediente light pe care le găseşti în orice supermarket: avocado, roşii şi ceapă. 

1.Amestecă avocado şi ceapa cu ajutorul unui blender până obţii consistenţa unei paste, adaugă roşiile tăiate, coriandru, sare şi piper după gust şi vei obţine un guacamole light şi sănătos, pe care îl poţi mânca pe o felie de ciabatta sau ca garnitură.

2.Avocado şi roşiile tăiate felii pot constitui baza unei delicioase salate de creveţi. Pentru un plus de savoare, trage creveţii la tigaie cu puţin usturoi şi serveşte salata cu un dressing din ulei de măsline extravirgin, zeamă de lime, sare şi piper.

3.Dacă puiul cu smântână se numără printre felurile tale preferate, poţi încerca versiunea „de vară” a acestei reţete, mai sănătoasă şi cu mai puţine calorii: pregăteşte sosul cu ajutorul smântânei vegetale, un vâf de linguriţă de şofran, sare şi piper şi adaugă-l peste puiul şi avocado tăiate felii. Ca garnitură, poţi folosi roşiile şi ceapa, asezonate cu puţin ulei de măsline pentru o salată energizantă, sau fripte uşor pe grătar.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.