3 restaurante pentru petrecerea de cununie în București

Cu sezonul nunților proaspăt deschis, provocările la care sunt supuși tinerii ce urmează să se căsătorească sunt în toi. Pentru că stresul este mare și ziua nunții este oricum destul de grea, mulți români aleg pentru cununia civilă o zi diferită de cea a ceremoniei religioase. Cu alte cuvinte, o nouă ocazie de petrecere.

După DA-urile hotărâte, se impune o petrecere alături de apropiați. Cum ar trebui să fie restaurantul? Noi am ales 3 restaurante cu specific diferit în care am mers cu plăcere la evenimente.Specific italian: Trattoria Buongiorno Lido

Cu o istorie de aproape 100 ani, Casa Lido găzduiește azi Trattoria Buongiorno și se mândrește cu o arhitectură sofisticată, specifică începutului de secol XX. Trattoria Buongiorno Lido are o capacitate maximă de 200 persoane, dispusă pe două etaje, cu săli largi și saloane cu aer romantic ce păstrează extravaganța inițială a Casei Lido.

Datorită mixului între aerul elegant al clădirii istorice și stilul prietenos și nepretențios al restaurantelor cu specific italian, Trattoria Buongiorno Lido este un restaurant ideal pentru petreceri de cununie civila, dar și botez, majorat, zi de naștere sau petrecere pentru copii.

Meniul pentru evenimentele găzduite de Trattoria Buongiorno Lido este dezvoltat alături de Chef Ciprian Nicolescu, un adevarat artist al artei culinare. Acesta oferă invitaților o experiență multisenzorială, care este completată de preparate savuroase și de plating-ul cu estetică sofisticată. Nota extravagantă a mobilierului și amenajarea spațiului, atenția personalului, detaliile stabilite împreună cu managerul de evenimente, persoana care se implică activ pe toata durata petrecerii, completează o experiență pozitivă și memorabilă pentru cei care aleg Trattoria Buongiorno Lido pentru a celebra un moment special.

Versatilitatea gastronomiei italiene permite adaptarea meniului la orice concept de eveniment, iar amplasarea în centrul orașului, în imediata apropiere a Ateneului Roman, facilitează accesul tuturor invitaților.

Specific românesc: Hanu’ Berarilor, Casa Soare

Mâncarea cu specific românesc este apreciată de aproape toată lumea, iar rața pe varză, ciolanul și platourile cu brânzeturi tradiționale sunt preparate la care nicio rudă pretențioasă nu va avea obiecții.

Hanu’ Berarilor Casa Soare este încăpătoare, cu spații largi sau separeuri intime, potrivită deci pentru orice dimensiune de petrecere. Clădirea este construită între 1910 și 1914 de un arhitect celebru –Petre Antonescu -intr-un stil somptuos și este declarată monument istoric. Foarte frumos arată și terasa, o alegere foarte potrivită mai ales în acest sezon.

Mâncarea este delicioasă, în stil boieresc, meniurile prietenoase, iar cei care vor să ducă petrecerea mai departe se pot bucura de cântări populare sau romanțe.

Specific franțuzesc: Le Grenier a Pain

Pentru un cuplu sau o mireasă ce adoră stilul vintage romantic, un restaurant cu specific franțuzesc este o alegere firească. Ne place la Le Grenier a Pain datorită preparatelor fine, ce aduc în farfurie farmecul Franței, iar serviciile sunt întotdeauna prompte, indiferent de numărul invitaților.

Deserturile sunt cele care ne cuceresc, mai ales că sunt făcute în atelierul lor de cofetărie și patiserie. De asemenea, am remarcat varietatea fresh-urilor, absolut delicioase.

Citește și: Primele cele mai bune 5 restaurante din România

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.