3 locuri in care sa asezi canapeaua pentru o incapere confortabila si armonioasa

Pozitionarea optima a canapelei intr-o camera nu este intotdeauna o sarcina usoara. Uneori, parca nu se potriveste in niciun loc, alteori iti dai seama imediat unde trebuie asezata pentru ca incaperea sa aiba un aspect echilibrat si, in acelasi timp, sa te poti bucura de confort indiferent ca stai la o sueta cu prietenii sau urmaresti serialul preferat.  

Unul dintre motivele pentru care te poti simti neinspirata cand pui canapeaua in camera de zi si eziti mult timp inainte de a-i gasi un loc este acela ca, fiind cea mai voluminoasa piesa de mobilier din incapere, trebuie sa fie asezata prima, ca sa dea tonul intregului decor. Daca ai stabilit deja un punct central (fereastra sau semineul), atunci este simplu: pui canapeaua in fata acestuia. Dar daca punctul central urmeaza sa fie definit si accentuat cu ajutorul unor opere de arta sau a unui alt obiect de mobilier, ce optiuni de amplasare a canapelei ai?Ei bine, va trebui sa iei in considerare doi factori:

  • Fluxul de trafic

Niciun mobilier, oricat ar fi de original, scump sau impresionant, nu trebuie sa afecteze fluxul natural de trafic dintr-o incapere. Asadar, canapeaua nu va fi asezata in locul care face legatura directa dintre doua usi si nici nu va bloca accesul la prize. Daca o asezi de-a lungul unui perete pe care exista o sursa de curent, trage canapeaua cativa centimetri spre centrul incaperii.

  • Echilibrul vizual

Inainte sa adaugi o piesa de mobilier intr-un decor, fie ca este vorba despre o canapea sau despre o simpla masuta de cafea, trebuie sa ai in vedere echilibrul vizual al incaperii. Prea multe obiecte aliniate de-a lungul unui perete rup armonia camerei, la fel si alaturarea unor piese de proportii diferite.

Hai sa vedem acum care sunt cele mai potrivite locuri in care poti aseza canapeaua:

  1. In partea opusa unei ferestre

Daca fereastra din living iti ofera o priveliste deosebita, de ce n-ai profita de ea? Amplaseaza canapeaua in partea opusa acesteia si vei obtine un rezultat echilibrat si un motiv in plus sa te relaxezi seara, urmarind apusul de soare. Poti aseza canapeaua si in dreptul ferestrei, cu conditia ca aceasta sa nu aiba spatele prea inalt si sa lasi suficient loc pentru perdele si draperii.

  1. In fata semineului

Fie ca ai un semineu clasic, cu lemne, sau un semineu electric, cel mai potrivit loc pentru canapeaua ta va fi cel din fata acestuia. In mod natural, semineul va fi punctul central al livingului si un stimulent pentru conversatii, asa ca solutia optima este sa creezi o zona de socializare chiar in fata acestuia.

  1. In mijlocul camerei

Probabil ca varianta asezarii canapelei in mijlocul camerei te face sa ridici neincrezatoare din sprancene, mai ales pentru ca mai sus subliniam faptul ca nicio piesa de mobilier nu trebuie sa obstructioneze traficul, si ai dreptate. Doar ca, in cele mai multe camere culoarul de trecere natural nu ocupa zona de mijloc. Poti pune fara probleme o canapea aici, mai ales daca ai avantajul unui living spatios. Un alt avantaj este ca poti separa astfel livingul in mai multe zone. In cazul acesta va trebui, insa, sa gasesti o metoda pentru a ascunde spatele canapelei. Asaza in dreptul acestuia o bancheta sau o biblioteca scunda, un birou sau o masuta pe care sa expui diverse decoratiuni ori o vaza cu flori.

Daca ai incercat mai multe variante de amplasare si niciuna nu ti se pare ca ar contribui in vreun fel la armonia decorului, e posibil ca modelul tau de canapea sa nu fie adecvat incaperii. In cazul acesta, comanda o canapea de pe Vivre.ro, tinand cont si de sfaturile de mai sus, si amenajeaza-ti un living primitor si confortabil.

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Vivre.roNici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.