2020 în 10 Good News

2020 a fost un an extrem de dificil pentru întreaga planetă, dar asta nu ne-a oprit din a face și câteva lucruri bune. De la cele mai mici, la cele mai mari, iată 10 știri care arată partea plină de pahar a acestui an.

1. L’Oréal, LanzaTech și Total au creat primul ambalaj pentru un produs cosmetic din plastic realizat din emisii industriale de carbon captate și reciclate. Este dovada de care aveam nevoie pentru a demonstra că emisiile industriale de carbon pot fi ultilizate  cu scopuri durabile.

2020
Primul ambalaj din reciclarea emisiilor industriale de carbon

2. Foodpanda a devenit partener ONU pentru Programul Alimentar Mondial cu scopul de a-i ajuta pe cei care își doresc să doneze porții de mâncare pentru hrănirea persoanelor din zonele în care fenomenul de foamete este răspândit. Trebuie doar să accesezi opțiunea ShareTheMeal (pe care o găsești integrată în aplicațiile și pe site-ul Foodpanda).

2020
Livrator foodpanda

3. Australia a lansat un proiect uriaș pentru încetinirea schimbărilor climatice. Aceasta va exporta energie electrică produsă pe cea mai mare fermă cu panouri solare din lume, către Singapore și Indonezia, printr-un cablu subacvatic de 3.700 km. Proiectul ar putea furniza o cincime din necesarul de energie din Singapore, astfel reducând cu mult dependența orașului-stat față de importurile de gaze naturale.

Citește și: Cuvintele pot „remodela” ADN-ul?

4. În Salina Turda a avut loc o performanță mondială: prima săritură de la mare înălțime, realizată la 120 metri sub pământ. Constantin Popovici și Rhiannan Iffland au sărit cu o viteză de aproximativ 85 km/h, de la 20 metri înălțime, la doar 12 grade Celsius, într-un spațiu întunecat, într-o apă de o densitate de 17% mai mare decât apa mării. Sportivii nu au reușit să atingă fundul lacului.

2020
Salina Turda/ Constantin Popovici

5. Pe 27 octombrie, s-a lansat podcastul De Fusta Mamei, unde poți asculta o serie de discuții cu substart despre transformare, respect, psihic și alte ciudățenii ale vieții în general. Maria Mărgărit și Ioana Popescu sunt gazdele podcastului care poate fi ascultat pe Spotify, Apple Podcasts și platformele de podcasting disponibile pe Anchor.fm. Misiunea lor: să te facă să îți pui întrebări și să scapi de prejudecăți.

2020
Maria Margarit & Ioana Popescu

6. Kenya a înregistrat un baby boom în ceea ce privește populația de elefanți, după ce au depus eforturi uriașe pentru reducerea braconajului. Dacă în 1989 numărul elefanților era de 16.000, în prezent a crescut la peste 34.000. Din păcate, cei doi urși Panda uriași celebri care au facut dragoste pentru prima oară după 9 ani de așteptări (imediat cum s-a închis grădina zoologică din China, din cauza pandemiei) nu au reușit să procreeze și un urmaș, femela având simptomele unei sarcini false. Partea pozitivă este că lockdown-ul le-a crescut libido-ul.

7. În contextul COVID-19 și restricțiilor de călătorie, Asociația Blondie a realizat în acest an 20 de zboruri cu un avion închiriat pentru a transporta la tratament în străinătate peste 20 de copii și trei adulți din și spre Italia, Germania, Elveția, Austria, Franța și Spania. Costul total al curselor aeriene efectuate a fost de peste 200.000 euro, cei mai mulți bani provenind din donații individuale.

2020
Asociatia Blondie

8. Festivalul Brazilor de Crăciun, ediția 2020, organizat de către Asociația Salvați Copiii merge mai departe în ciuda tuturor restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. În cadrul fiecărei ediții sunt invitați designeri și arhitecți care crează brazi inediți ce urmează să fie licitați — fondurile strânse fiind donate în sprijinul copiilor aflați în dificultate. Organizatorii vor lua toate măsurile necesare pentru condiții de maximă siguranță.

2020
Festivalul Brazilor, Asociația Salvați Copiii

9. Blockbusterul de 165 de milioane de dolari, de la Universal — Jurassic World: Dominion — şi-a încheiat producţia la studiourile Pinewood din Anglia după o etapă de filmări fără precedent, care a necesitat: 40.000 de teste COVID, izolarea timp de luni întregi a actorilor şi a echipei de filmare, o clinică privată, numită Your Doctor pentru a gestiona asistenţa medicală a întregii producţii, între 6 şi 8 milioane de dolari numai pe măsuri de securitate sanitară. Au fost amplasate peste 1800 de indicatoare COVID în perimetrul studiourilor, 150 de puncte cu dezinfectant de mâini şi 60 de lavoare în plus. Activităţile de curăţenie s-au dublat. Cu toate astea, lansarea filmului a fost amânată pentru 2022.

Citește și: Cum am ajuns aici: Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

10. O altă dovadă a faptului că pandemia de coronavirus nu ne poate da înapoi de la a face lucruri frumoase este chiar Irina Rimes care a susținut anul acesta un concert caritabil în mediul virtual “LIVE for a LIFE — Concert pentru Alexa”. Irina Rimes a cântat live pe pagina de Facebook a artistei pentru Save Alexa (diagnosticată cu o boală genetică ce îi afectează neuronii motori).

2020
Irina Rimes concert pentru Alexa

— Și, în fine, bonus news: în urma rezultatelor alegerilor prezindențiale abia încheiate, se presupune că Statele Unite vor reintra în grupul celor 187 de țări plus Uniunea Europeană care au ratificat Acordul de la Paris, angajându-se astfel să reducă emisiile de carbon și implicit, impactul schimbărilor climatice.

Foto: PR

Citește și: Scaunele rulante le dau aripi celor care nu pot să meargă

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.