15 lucruri de aniversat oricând

Nu aştepta promovarea ca să ai un motiv să-ţi pui costumaţia de party. Pentru că fericirea e cea mai importantă reuşită, îţi amintim lucrurile mici care merită sărbătorite: 15 lucruri de aniversat oricând.

E perfect în regulă să dai un party pentru că iubitul te-a cerut în căsătorie, de exemplu, dar e bizar să ai aceeaşi iniţiativă entuziastă pe motiv că trupa ta preferată a scos un nou album. Saaau… este totuși?

Să-ţi spun de ce nu sunt de acord cu această normă: atunci când te pregăteşti să sărbătoreşti un eveniment important, investeşti în el toată energia şi entuziasmul de care eşti în stare. Vrei ca totul să iasă perfect şi îţi creezi o grămadă de aşteptări. La sfârşit însă rămâi cu un gust amar – distracţia s-a terminat terminat şi parcă nici n-a ieşit atât de super-mega-tare pe cât îţi imaginai.

Oamenii de ştiinţă susţin că această stare de melancolie subită este cauzată de scăderea bruscă a nivelului de adrenalină. Pe de altă parte, dacă găseşti motive de sărbătoare oricând şi peste tot, starea ta de euforie va fi constantă şi îţi va da energie în fiecare zi. Aşa că ridică-te de pe canapea şi dă un party – singură, cu prietenii sau cu oameni pe care nu-i cunoşti.

 1. Aniversarea prieteniei – aniversezi fiecare an petrecut cu iubitul tău, dar nu ţi-a trecut niciodattă prin minte să sărbătoreşti pentru că prietena ta cea mai bună este încă lângă tine, după atâţia ani?!
 2. Finalizarea unui proiect important – seara când ajungi acasă sărbătoreşte cu un vin bun şi o baie parfumată.
 3. Ai încheiat un capitol al vieții – indiferent că e vorba despre părăsirea unui loc de muncă nesatisfăcător sau încheierea unei relaţii toxice, evenimentul merită sărbătorit.
 4. Arăţi trăsnet în rochia aia nouă – organizează o ieşire specială pentru a o etala şi colecţionează complimente şi priviri flămânde.
 5. Te-ai debarasat de un obicei toxic – nimic nu e mai greu de tăiat din rădăcină decât un obicei toxic, de aceea atunci când reuşeşti să fii mai puternică decât instinctul, ai toate motivele să fii mândră de tine.
 6. Ţi s-au aprins călcâiele – Ups! te-ai îndrăgostit din nou. Nici nu contează dacă sentimentele îţi sunt împărtăşite sau dacă toată nebunia se va concretiza într-o relaţie pe termen lung, importantă e starea de îndrăgostire.
 7. Yey! – un nou sezon din serialul tău preferat. Dublează distracţia propunându-le fetelor un party în pijamale la tine şi vizionaţi serialul împreună.
 8. Ai dobândit o aptitudine nouă – Cui îi pasă că puştii de 8 ani schiază sau biciclesc cu pricepere, în timp ce tu abia ai făcut primii paşi spre această nouă aventură? Mai bine mai târziu decât niciodată.
 9. rietena ta a fost promovată – Ce poate fi mai îmbucurător decât faptul că o femeie importantă pentru tine are parte de succes?
 10. Părul tău arată fabulos – Ieşi în oraş, nu-ţi supăra şuviţele.
 11. Ai făcut pace cu cineva – certurile de orice fel de copleşesc cu energie negativă şi ne bântuie multă vreme. Dacă ai făcut pace cu cineva, e motiv de sărbătoare!
 12. O „prima dată” – ai sărit pentru prima dată cu paraşuta? Sărbătoreşte-ţi curajul cu prietenii.
 13. Ţi-ai înfrânt o teamă iraţională – Fie că vorbim despre o fobie sau pur şi simplu despre teama de a vorbi în public, faptul că ai reuşit să o înfrângi, chiar şi pentru câteva momente, e o victorie importantă pentru tine. Nu o lăsa să treacă neobservată.
 14. Ai gătit o projitură pe cinste – cheamă-ţi prietenii să se bucure şi ei.
 15. Ai învătat un dans nou – organizează un party unde să îţi poţi exersa mişcările.

FOTO: STOCK, Text: Teodora Tîrcă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.