10 reţete de shoturi ideale pentru femei

Shoturile pot fi preparate într-o mulţime de moduri, în combinaţie cu alte băuturi sau cu alte ingrediente speciale, care oferă băuturii un gust sau o aromă aparte. Dacă shoturile de tequila au devenit deja clasice, între timp, au apărut o mulţime de alte reţete de shoturi, perfecte pentru doamne şi domnişoare, aşa că îţi prezentăm o parte dintre ele!

Chocolate Almond

Un shot cu o aromă aparte este Chocolate Almond, care combină gustul de ciocolată cu cel de migdale. Iar pentru a-l prepara ai nevoie de 15 ml de lichior amaretto, 15 ml de cremă de ciocolată amăruie și 15 ml de cremă de whiskey. Lemon Drop Shot

Pentru un shot de Lemon Drop, trebuie să ungi marginea paharului cu suc de lămâie, iar apoi să o decorezi cu zahăr. Mai departe, reţeta este destul de simplă. Pune un cub de zahăr în pahar, iar apoi adaugă într-un shaker 14 ml de vodka şi 14 ml de suc de lămâie, cu câteva cuburi de gheaţă, pentru ca băutura să fie răcoritoare. La final, toarnă băutura în paharul de shot, peste cubul de zahăr.

Naked Yellow Bird

Naked Yellow Bird este un shot cu o savoare aparte, oferită de lichiorul de zmeură.  Reteţa lui este una destul de simplă, iar ingredientele de care ai nevoie sunt 10 ml de vodka, 10 ml de lichior de zmeură, 7 ml de lichior albastru Curacao şi 10 ml de suc de lămâie. Pentru un astfel de shot îţi recomandăm să încerci vodka de la aclooldiscount.ro.

Melon Ball Shooter

Dacă îţi plac băuturile cu aromă de pepene, atunci trebuie să încerci Melon Ball Shooter. Amestecă într-un shaker 14 ml de vodka, 7 ml de lichior de pepene şi 14 ml de suc de ananas, împreună cu câteva cuburi de gheaţă, iar apoi toarnă băutura într-un pahar de shot.

Double Chocolate

Băuturile cu ciocolată sunt mereu pe placul femeilor, aşa că ar trebui să încerci alături de prietenele tale un shot Double Chocolate. Pentru acesta ai nevoie de 14 ml de lichior de ciocolată albă, 14 ml de cremă de ciocolată şi puţină pudră de cacao. Prima dată amestecă ingredientele lichide, iar la final decorează paharul de shot cu puţină pudră de cacao.

Jamaican Dust

Pentru un shot de Jamaican Dust ai nevoie de 14 ml de rom alb, 7 ml de lichior de cocos şi 7 ml de suc de ananas. Amestecă ingredientele într-un shaker cu câteva cuburi de gheaţă şi toarnă apoi băutura în pahar. Pentru o aromă mai puternică, poţi să înlocuieşti lichiorul de cocos cu un lichior pe bază de cafea.

Vodka Passion

Shot-urile de Vodka Passion sunt destul de dulci, datorită siropului de fructe. Pentru un astfel de shot, trebuie să combini 22 ml de suc de fructul pasiunii cu 22 ml de vodka, însă poţi înlocui sucul şi cu un sirop din fructe exotice.

Lui Lui

Lui Lui este încă un shot cu vodka şi aromă de fructe, iar reţeta sa cuprinde următoarele ingrediente: 14 ml de vodka, 14 ml de triplu sec, 14 ml de lichior de piersici şi 2 linguriţe de suc de lămâie sau de ananas.

Tropic Slammer

Dacă celebrul cocktail Pina Colada s-ar transforma într-un shot, s-ar numi Tropic Slammer. Pentru această reţetă ai nevoie de 14 ml de rom alb, 14 ml de suc de ananas şi 14 ml de lichior de cocos.

Liberace

Dacă îţi place cafeaua cu lapte, atunci cu siguranţă vei dori să încerci un shot Liberace. Pentru un astfel de shot, trebuie să torni 14 ml de lichior de cafea pe fundul paharului, iar apoi să pui peste acesta 14 ml de lapte, iar la final să adaugi 14 ml de rom alb şi să flambezi întreaga băutură, folosind o brichetă.

Aşadar, oricare dintre aceste shot-uri este potrivit pentru doamne şi domnişoare, deoarece acestea nu conţin foarte mult alcool, având un gust dulce şi o aromă fructată. Poţi încerca una dintre reţetele pe care ţi le-am prezentat, alături de prietenele tale şi poţi inventa chiar tu reţete noi, încercând diverse ingrediente.

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.