10 podcasturi care ne plac

Podcasturile sunt o metodă excelentă de a te pune în temă cu diverse subiecte chiar și atunci când nu ai posibilitatea să urmărești un video sau să citești un articol. Am adunat, așadar, pentru tine o listă de 10 podcasturi care ne plac fiindcă ne învață cum să fim mai buni cu ceilalți și mai empatici vizavi de tot ce se întâmplă în jurul nostru.

Code Switch

Găzduit de jurnaliști de culoare, podcastul „Code Switch” explorează modul în care rasa sau etnia influențează fiecare aspect al vieții noastre — de la prietenii pe care îi alegem și până la cum suntem tratați în societate.1619

Reporterul New York Times, Nikole Hannah-Jones, intră în detaliile și culisele istorice ale sclaviei ca fenomen universal și argumentează despre cum, sute de ani mai tărziu, acest fenomen încă are un impact cultural proeminent. Cât despre 1619, anul care dă titlul acestui podcast, acesta reprezintă din punct de vedere istoric un punct de referunță în începuturile sclaviei în America, în Jamestown, Virginia.

Vrei să înțelegi mai bine lumea în care trăim? Descoperă și lista noastră de cărți care te ajută să înțelegi problemele sociale cu care ne confruntăm!

Pff, ce zi.

În „What a Day”, comedinții Akilah Hughes și Gideon Resnick disecă știrile de pe mapamond… în mai puțin timp decât durează să treacă mașina de spălat printr-un ciclu complet de spălare. Super neașteptat și din cale-afară de amuzant, chiar merită ascultat!

De ce nu vrei să ieși cu mine?

Nicole Byer are o singură întrebare în podcastul ei intitulat simplu „Why Won’t You Date Me” — „de ce sunt eu încă single?”. Așa că Nicole adresează această întrebare tuturor prietenilor și oamenilor amuzanți pe care îi invită în showul ei, cu scopul de a pune pe tapet dificultățile vieții ei amoroase, ca femeie de culoare.

Deci… cu ce ziceai că te ocupi?

În podcastul „So… What Do You Do Again?” editorul Vogue, Naomi Elizeé, ne face o incursine în culisele jobului ei, arătându-ne cum este să lucrezi în industria (istoric vorbind) foarte „albă” a modei , atunci când faci parte dintr-o minoritate etnică. Spoiler: nu este deloc ușor.

Bad Queers

Kris și Shanna, două lesbiene de culoare, supun la test stereotipurile LGBTQ+. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, ci doar să le asculți pe ele direct, în cadrul podastului „Bad Queers”, ca să îți dai seama cât sunt de amuzante.

Ear Hustle

Produs, în parte, din închisoarea de stat San Quentin din SUA, episoadele acestui podcast intitulat „Ear Hustle” spun poveștile unor deținuți și modul în care se readaptează aceștia la viața de zi cu zi, odată eliberați.

Hei, e rasistă chestia asta?

În podcastul intiulat „Yo, Is This Racist?”, simptaicii Andrew Ti și Tawny Newsome, laolaltă cu mai mulți invitați ai lor, răspund la mesajele nedumerite ale ascultărorilor care vor să știe dacă se fac vinovați de comportament rasist, într-o situație sau alta. Iar dacă trebuie să îți pui și tu această întrebare… răspunsul 
este, cel mai probabil, „DA”!

O societate înfometată

Iubim la nebunie mâncarea, iar mâncarea = cultură. Dar cum poate industria culinară să fie mai reprezentativă pentru lumea reală? În podcastul „A Hungry Society”, scriitoarea Korsha Wilson pune acestă întrebare.

Locatora Radio

În această „nuvelă radiofonică” (respectiv, cel mai cool mod vintage de a ne referi la un podcast), Mala Muñoz și Diosa Femme discută despre feminism, sănătate sexuală și cultură, studiind aceste fenomene cu temperamentul lor de sânge latin.

Dacă ai bifat lista noastră cu cele 10 podcasturi care ne plac, atunci este timpul să descoperi și filmele SF care te provoacă să gândești!

Foto: Unsplash

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.