10 motive sa iti iei un animal de companie

Formă fizică – dacă ai un căţel simpatic vei fi practic obligată să faci mişcarea necesară zilnic, pentru că trebuie să îl scoţi la plimbare. 

Cunoşti oameni de calitate – nu oricine poate să îngrijească un sufleţel şi ai ocazia perfectă să te împrieteneşti cu cineva cu care ai mai multe lucruri în comun.

Îţi păstrezi obiceiul de a face zilnic mişcare dearece căţeluşul tău nu va mai fi simpatic dacă nu îl scoţi la plimbare. Dacă te invită o amică în parc poţi să o refuzi, pe el nu!

Te ajută să treci mai uşor peste momentele dificile din viaţă – poate că iubitul te-a părăsit însă prietenul blănos este acolo să îl smotoceşti.

Plimbarea zilnică a câinelui scade riscul de a face diabet, conform cercetătoarei Cindy Lentino.

Face bine întregii familii – un animal de companie reprezintă un punct comun în ciuda divergenţelor. Nimeni nu mai este supărat când te privesc nişte ochişori sinceri.

Exerciţiu de responsabilitate – un suflet de care trebuie să ai grijă în permanenţă, care te va învăţa ce înseamnă să fii responsabil pentru altcineva. nu e uşor dar satisfacţiile sunt mari.

Prezenţa unui animal într-un grup creşte nivelul de încredere, coeziune şi intimitate dintre membri. 

Terapia asistată de animale reduce nevoia de calmante pentru pacienţii care se recuperează, conform unui studiu al Universităţii Loyola.

Da, mişcarea pe care o faci zilnic este bună pentru sănătate, dar simplul fapt că îţi mângâi prietenul blănos ajută la reducerea tensiunii arteriale.

 

 

1 comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.